Wpis z mikrobloga

#gotowanie #przepisy #multicooker #android #aplikacja

Kupiłem sobie multicooker i chcę się nauczyć gotować a do tego potrzebuję przepisów na dania przygotowywane w multicookerze, których głównym składnikiem będzie kasza jęczmienna, kasza gryczana, ryż, mięso, fasola, kukurydza, groszek. Najlepiej jakby te przepisy były w jakiejś aplikacji na androida i były dokładne. Nie chcę w nich widzieć takich sformowań jak "szczypta soli", "łyżka oleju" "szklanka mąki" czy "dwie cebule". Wszystkie składniki mają być podane w gramach i litrach ale najlepiej w gramach i ma być napisane konkretnie jakiej mąki i jakiego oleju należy użyć. Temperatury mają być w stopniach Celsjusza a długość obróbki cieplnej w minutach. Przepisy powinny być płynnie skalowalne. To znaczy, że przy ustawieniu 100% przepis jest wyskalowany na jeden posiłek dla przeciętnego mężczyzny (a jeszcze lepiej takiego mężczyzny jakiego parametry podamy w aplikacji) i po ustawieniu np. na 136% wszystkie składniki są zwiększane o te 36% a długość gotowania/duszenia/pieczenia odpowiednio zwiększana jeśli to konieczne.

Istnieje taka aplikacja z przepisami czy jeszcze nikt nie zrealizował tego oczywistego pomysłu?
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanDzikus: ja p------e, akurat łyżka to dobra miara dalnie xdd i dla twojej informacji to 15ml a przepisy się pisze na 3-4 osoby z reguły, nie każdy mieszka sam.
Ps wymagania masz jakbyś zamawiał appke u developera a nie szukał przepisów, ja jebe
  • Odpowiedz