Aktywne Wpisy

tesknilam_ +60
Spojrzałam na FB, że mój pierwszy facet jest od roku zaręczony. Nie moja to sprawa oczywiście. Jednak poczułam jakieś ukłucie, że ja najwyraźniej takich chęci nie wzbudziłam przez te kilka lat spotykania się. Ale bywa
#zwiazki
#zwiazki
Gekon77 +12
#otomoto #samochody #samochodyuzywane #motoryzacja No i tak, udało się sprzedać auto. W tym samym dniu gościu dzwoni że mu turbina padła(coś mi tu śmierdzi), co robić? Dogadywać się z nim jakoś? Czy mieć w------e i zlać temat? Na umowie był zapis że kupujący zgadza się ze stanem auta i nie ma żadnych zastrzeżeń, jazda próbna wcześniej była, auto było przez niego sprawdzane. Ja tym

Kupiłem sobie multicooker i chcę się nauczyć gotować a do tego potrzebuję przepisów na dania przygotowywane w multicookerze, których głównym składnikiem będzie kasza jęczmienna, kasza gryczana, ryż, mięso, fasola, kukurydza, groszek. Najlepiej jakby te przepisy były w jakiejś aplikacji na androida i były dokładne. Nie chcę w nich widzieć takich sformowań jak "szczypta soli", "łyżka oleju" "szklanka mąki" czy "dwie cebule". Wszystkie składniki mają być podane w gramach i litrach ale najlepiej w gramach i ma być napisane konkretnie jakiej mąki i jakiego oleju należy użyć. Temperatury mają być w stopniach Celsjusza a długość obróbki cieplnej w minutach. Przepisy powinny być płynnie skalowalne. To znaczy, że przy ustawieniu 100% przepis jest wyskalowany na jeden posiłek dla przeciętnego mężczyzny (a jeszcze lepiej takiego mężczyzny jakiego parametry podamy w aplikacji) i po ustawieniu np. na 136% wszystkie składniki są zwiększane o te 36% a długość gotowania/duszenia/pieczenia odpowiednio zwiększana jeśli to konieczne.
Istnieje taka aplikacja z przepisami czy jeszcze nikt nie zrealizował tego oczywistego pomysłu?
Ps wymagania masz jakbyś zamawiał appke u developera a nie szukał przepisów, ja jebe