Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kusznier: Co do budy to kielichy tylne gnija,co do silnika to juz powinien byc po remoncie.Uszczelki pod glowicami to czesc eksploatacyjna w tym silniku.Dzwon do wlasciciela i rob zwiad co z silnikiem robione.Na forum subaru mimo swoich wad ludzie raczej zadowoleni.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kusznier: Padajace uszczelki pod glowicami.Ludzie montuja jakies lepsze szpilki,lepsze uszczelki itd.Nie zaglebialem mocniej tematu,bo nigdy nie myslalem o zakupie 2.5turbo,najlepiej jak kolega @anonim1133 sie wypowie,on robil to wszystko u siebie.Skontaktuj sie z wlascicielem,pewnie ma papiery na wszystko.
  • Odpowiedz
@Mariusz_G: @kusznier: staram się zapomnieć, ale uszczelka chyba OEM, ale szpilki ARP.
Ja przy tym miałem wymienioną pompę oleju na wydajniejszą, chyba z imprezy. No i ogólnie z mojego silnika zostały chyba głowice xD

@kusznier: sprawdź płyny, sprawdź chłodnice. Pytaj o amortyzatory SLS, SAI czy już wycięte. Najlepiej weź go na warsztat który się zna i sprawdź też gdzie był serwisowany. Mój chyba w stodole, taka
  • Odpowiedz
@anonim1133: no właśnie wiem bo miałem impreze gt kiedyś a teraz mam priusa. Prius na koniec świata dojedzie bez awarii ale chyba nie tylko o to chodzi w życiu ;) Tak serio to mógłbym kupić nowszy ale nie podoba mi się i słyszałem że te nowsze to już nie to... Jeździłeś kiedyś innym forestem?
  • Odpowiedz
@kusznier: miałem S Turbo, jeździłem ostatnio nowym z salonu -myślałem o zmianie na nowy i szybko mi przeszło. Że będą wolne wiedziałem idąc na te jazdę. Do tego nieresponsywne jak nie wiem co. Wciskasz gaz i przez chwilę nic się nie dzieje... Podobno wszystkie cvt Subaru tak działają, na forach tak mi pisali użytkownicy. Pomijając to, fajne dziadkowozy. SH nie miałem okazji, ale podejrzewam że teraz będzie dobrze bo tam
  • Odpowiedz