Wpis z mikrobloga

Jestem z siebie dziś dumna. Zrobiłam bigos według przepisu mojej mamy i wyszedł prawie identyko jak jej () jestem spełnionym człowiekiem.

PS gotowanie takiego tradycyjnego bigosu to kuchenna harówa. Wielu zasad trzeba się trzymać, dłuuuugo gotować, ale za to jest potem efekt.
#gotowanie #gotujzwykopem #bigos
cocieboli - Jestem z siebie dziś dumna. Zrobiłam bigos według przepisu mojej mamy i w...

źródło: comment_1613257716J1vJFsPDMUZFJ2CaGarQxy.jpg

Pobierz
  • 15
@idziol: Ja robiłam z 3 kg kiszonej kapusty. Najpierw na durszlaku przecedziłam kapuchę, co by straciła tą mocną kwasowość. Wrzuciłam do gara, zalałam wodą tak, żeby pływała. Gdy się zagotowało sprawdziłam smak tej wody: była mocno kwaśna, wiec przecedziłam przez durszlak kapustę, przelałam bierzącą wodą, ale tę kwaśną wodę zachowałam na później, gdyby mi kwaśności jednak zabrakło. Zalałam znowu zimną wodą i dodałam ok 800g karkówki ze świni w kawałku. Od