Wpis z mikrobloga

@Yurakamisa: 40 po redukcji?

@adomimodam: To, ze sie mrozi to pikus. Lipa byłaby gdyby nagle okazało się, ze redukcja bedzie zdecydowanie mniejsza. Wolę byc spokojniejszy nie przeważać portfela jednym świeżym papierem mimo, że kupowałem z założeniem opchnięcia na górce w max pierwszych 2-3sesjach. Gdyby jednak coś nie pykło to klops. A kasas z IPO to po prostu kasa, której zwykle nie ładuje w giełde.
  • Odpowiedz
@juhas99: głosne/duze marki przewaznie maja taka redukcje, wyjatkiem był C+ ale przewalili z ceną srogo i jednak branza nie tak chwytliwa
@adomimodam: rownie dobrze mogles byc z crypto -20%. Jeszcze mniej przewidywalna sytuacja. Serio jakos mnie tam nie ciągnie. Już penny są wg mnie mniejszym ryzykiem
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: Ale jest różnica między 90% a 97%. Dość namacalna. Przy 30 k na 90% masz jakieś 3k na inwestycje i wpada z tego parę akcji, przy 97% zostaje 900 zl...

@widmo82: Krypto, penny, albo nawet okazje na normalne akcje. Są lepsze pomysły na wykorzystanie tego budżetu niż żeby się dowiedzieć że dostanie się z tortu okruszki bo i tak wszystko poszło do funduszy i banków. Może jak
  • Odpowiedz
@adomimodam: takie p---------e. wlazłem w PCF, answear i w to i zwrot lepszy niż lokata. a ryzyko nieporównywalnie niższe niż regularne inwestowanie na bananie, chociaż jak PCF i answear nadal mam tak huuuge raczej pozbędę się szybko
  • Odpowiedz