Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +768
Z nudów testuję różnicę między PB95 i PB98.
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
Hipoteza: Mimo, że paliwo 95 jest odpowiednie do tego silnika to sprawdzam, czy benzyna 98 bez dodatków etanolu jest bardziej kaloryczna a przez to czy daje więcej energii za mniej litrów.
Obiekt testowy: Honda Civic 1.3 z układem hybrydowym IMA
Warunki testów: Ni c---a nie obiektywne ( ͡º ͜ʖ͡º) Do pracy, na zakupy, czasami
źródło: image
Pobierz
Zopyross +178
Nikt mi nie wmówi, że 50 metrów to coś więcej, niż przestronna kawalerka. Nie da rady przebywać na takim metrażu w np 3 osoby i nie zwariować. Gdzie przyjąć gości? gdzie wypocząć po kołchozie? gdzie przenocować rodziców? gdzie wyprawić czyjeś urodziny? jeśli jeden pokój jest dla dziecka to tobie i żonie zostaje 18 metrowy salon - na spanie, osobiste rzeczy, szafy, półki, suszarkę na ubrania itp itd, przecież to koszmar. Nie dziwię
źródło: msz
Pobierz

#gielda
@trinitron:
Od zera do klasy średniej. I to w kilka dni!
@adomimodam: To, ze sie mrozi to pikus. Lipa byłaby gdyby nagle okazało się, ze redukcja bedzie zdecydowanie mniejsza. Wolę byc spokojniejszy nie przeważać portfela jednym świeżym papierem mimo, że kupowałem z założeniem opchnięcia na górce w max pierwszych 2-3sesjach. Gdyby jednak coś nie pykło to klops. A kasas z IPO to po prostu kasa, której zwykle nie ładuje w giełde.
@widmo82: przed ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.wykop.pl/wpis/55320623/#comment-196773967
@adomimodam: rownie dobrze mogles byc z crypto -20%. Jeszcze mniej przewidywalna sytuacja. Serio jakos mnie tam nie ciągnie. Już penny są wg mnie mniejszym ryzykiem
@widmo82: Krypto, penny, albo nawet okazje na normalne akcje. Są lepsze pomysły na wykorzystanie tego budżetu niż żeby się dowiedzieć że dostanie się z tortu okruszki bo i tak wszystko poszło do funduszy i banków. Może jak