Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +89
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +2
Jeśli nie znajdzie się dobry rozważam postawianie na ubuntu serwer wydaje się najmniej skomplikowane.
Wcześniej miałem OMV ale chyba next "lepszy" Jak ktoś ma propozycje to śmiało.
mam malutki serwerek z windwos 10 i sobie leci to na virtualboxie bez problemu. Talk działa, wideorozmowy działają.
Sprawę udało mi się już załatwić. Stanęło na serwerze ubuntu i na tym była możliwość podczas instalacji serwera wybrać dodatek nextcloud. Właśnie dane z tel się zgrywają. Z ciekawości obyczaje te funkcje jak to działa. To co mam jako serwer nie jest jakimś potworem więc z ciekawości zobaczę czy uciągnie tego typu gadżety.
Dzięki mimo wszystko Mirku!
tu bardzo dobrze gość opisuje jak skonfigurować. wideo wcześniej też jest ważne jak tworzy GPT.
On robi tu jeden obszar z 3 dysków, mi to niepotrzebne bo wydzieliłem z dysku ileśtam i jest git.