Wpis z mikrobloga

@LeopoldStuff wciągnąć bym wciągnął pewnie i pewnie jest całkiem dobre ( ͡º ͜ʖ͡º) ale ogromne znaczenie ma dla mnie apetycznosc potrawy i te wielkie pomidorki w całości brzydko wyglądają. :-) A sama kaczuszka taka chrupiąca przypieczona (z wyglądu;)) wygląda kozacko.
@Lubiezoltecurry:

Kaczka:
jeśli chodzi o samo smażenie/pieczenie to tak jak na tym filmiku: https://www.youtube.com/watch?v=L7YEAADV0Yk. Czyli smażysz najpierw skórą w dół żeby była chrupiąca a potem do piekarnika na jakieś +- 8 min (zależy od kaczki). Przyadje się termometr do mięsa żeby sprawdzić czy w środku kaczka ma 58 - 60 stopni bo wtedy jest idealna soczysta i zarazem chrupiąca z wierzchu. Ważne żeby najpierw szczodrze posolić kaczkę z obydwu stron i