Wpis z mikrobloga

Z czego korzystacie poza #binance bo przyznam, że tak jak nakazuje wypokowy certyfikat inwestora dobrze mi tam idzie i bolą mnie prowizje przy takich "zyskach" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko nie piszcie , że korzystacie z Revoluta, błagam. Chociaż w sumie do BTC i najpopularniejszych altów..

Ostatnio jakiś mirek wrzucał tabele z prowizjami i typował coś innego niż binance ale nie mogę znaleźć.. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gielda #kryptowaluty
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CrunchyCrunch: Coinbase pro.
Nie płacisz za wypłate krypto tylko podczas kupowania masz fee 0.5% czyli jak kupujesz bitcoin za 1000EUR to dla giełdy leci 5EUR, ale za to wypłata jest za friko. CHyba że jest coś lepszego to niech ktoś się podzieli ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wpłacić revolutem możesz, wypłacić na revo już nie. Nieznam giełdy z której można by na revo wypłacać @vartan
Ja bym do tego podszedł inaczej. Wpłac hajs na revo, przelej na giełde, kup kypto, wyplać krypto. Zostań hodlerem, wypłatą FIAT się martw za jakiś czas.
  • Odpowiedz
@vartan: Coinbase jest inwigilowane i np. W UK kazdy kto ma powyzej £5000 z automatu coinbase wysyla informacje do HMRC - urzedu skarbowego - wprowadzili pare miesiecy temu na polecenie rzadu. W Polsce pewnie za samo zalozenie konta wysylaja maila do US xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Korges tak też planuję, hodlowac alty 2-5 lat, 2-3 giełdy, gdybyś jakaś miała paść.

A nie wiem jak wygląda od strony technicznej Wallet na moim kompie na 50 różnych krypto. Są takie?
  • Odpowiedz
@vartan: W uk masz capital gains tax allowance - do £10k nie musisz sie rozliczac z handlucna ebay/krypto i placic podatku. W Polsce od najmniejszego handlu trzeba sie rozliczyc z US z tego co kojarze, nawet z earn and learn z coinbase
  • Odpowiedz