Wpis z mikrobloga

@ExitMan: +1, żenujące jest to płaku płaku ludzi którzy zarywają nocki, chleją kawę i nic nie ćwiczą. Zamiast o siebie zadbać to heheh no życie dorosłe takie jest, moje plecy ojj jak boli oj jak boli. No ale wiecie, tak to jest w dorosłym życiu, to takie relatable hehe, o zaraz 30 to już w ogóle plecy mi odpadną.
  • Odpowiedz
@MorderczyJablecznik: Dokładnie - nie piję kawy, śpię regularnie 7-8h dziennie, ćwiczę żeby mnie nie bolały plecy (bo jak nie ćwiczę to momentalnie się kręgosłup odzywa). Czuję się lepiej niż mając 17-20 lat. Ale dorosłe dzieci za każdym razem hurr durr jak to kawki nie pijesz? Co, dopiero 23 a ty się kładziesz? A później zdziwienie że 40 lat i nadciśnienie/zawał xD
  • Odpowiedz
@PfefferWerfer: Mam podobnie, 24 lata a mam lepszą formę i czuję się lepiej, niż jak miałem 18/19. Serio nie trzeba uprawiać sportów ekstremalnych, wystarczy minimum zadbania o siebie. Jak mi siłownie zamknęli to zrobiłem sobie podstawowy zestaw w domu, jedna sztanga, parę obciążeń i stojak. Godzina dziennie po pracy przez 2-3 dni w tygodniu i jest w pompkę, tyle co czasami jeden odcinek serialu. Boże no nawet nie trzeba sprzętu,
  • Odpowiedz
@Mala_kicia: dorośli ludzie nie siedzą do 4 nad ranem tylko kładą się spać przed północą, w związku z czym nie widzą takiego komunikatu na tel. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mala_kicia: czemu niby dorosły człowiek śpi mniej niż 3 godziny? Jak chlałem to tyle nie spałem, na studiach tyle nie spałem, w weekendy tyle nie spałem, z małym dzieckiem też nie, z większym tym bardziej. Chodzę spać późno, bo lubię pograć, ale do pracy na dziewiąta i regularnie się spóźniam, więc tylko jak ostro posiedzę robi się 5,5 godziny spania.
  • Odpowiedz
@Mala_kicia: Nigdy nie rozumiałem fenomenu tych kaw 2w1 lub 3w1. Kiedyś z ciekawości zobaczyłem sobie na tył opakowania jakie tam są proporcje kawy do śmietanki w proszku / cukru. Jak dla mnie to jest oszukiwanie samego siebie. Co najwyżej można pić dla smaku jak ktoś lubi (ale na pewno nie dla kofeiny).
  • Odpowiedz
@Mala_kicia: czy tylko ja za młodu mniej spałam? Było co robić - flirtowanie na jakimś gg, chodzenie na imprezy, potajemne spotkania w nocy.
A teraz wieczorem grzecznie myje ząbki, joga i w spanko.
I plecy w sumie tez leczyłam na rehabilitacji jak byłam na studiach bo czasami nie mogłam w ogóle wstać z łóżka tak mnie krążek paraliżował, a teraz od paru lat spokoj.
  • Odpowiedz