Wpis z mikrobloga

#jakisamochod #jakieauto #szukamauta #szukamsamochodu #auto #samochody #kupieauto

Planuję wymienić w tym roku samochód. Aktualnie jeżdżę Hyundaiem i30 z 2010r. Generalnie jest spoko, miejsca w środku wystarczająco (chociaż większym bagażnikiem bym nie wzgardziła), trochę mało dynamiczny ale nie ma dramatu.
Ale trochę ostatnio pojeździłam automatem i stwierdziłam, że w sumie fajna sprawa i tak mnie naszło, żeby sobie podnieść komfort życia i zmienić na coś młodszego.

Szukam czegoś spełniającego poniższe minimum:
rocznik 2015 i młodsze
automatyczna skrzynia biegów
przebieg do 120k
budżet - na sam zakup chciałabym się zamknąć w 50k

opcjonalnie:
skórzana tapicerka
kombi/suv

Głównie jazda po mieście, raz w miesiącu wypad do rodziny 200km od domu, kilka razy do roku dłuższe trasy (powyżej 500km w jedną stronę). Jeździmy Ja + niebieski + duży psiak który jeździ na tylnej kanapie i tak raczej zostanie (dlatego skórzana tapicerka mile widziana, bo mnie Panowie na myjni przeklinają jak podjeżdżam autem).

Tak przeglądam, przeglądam i nic mi się nie podoba. Seat Leon ujdzie, nowy Hyundai i30 tak samo, Skody totalnie odpadają, Auris jakiś taki brzydki... ale może jest coś o czym nie pomyślałam?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@beesarch: Leon nowy bardzo fajny w kombi, brat kupił jakiś czas temu 2.0 TDI 150KM DSG i jeździ się bardzo przyjemnie plus wygląda naprawdę świeżo moim zdaniem, wersja oczywiście FR z ledami.
  • Odpowiedz
@Trusky92: bmw mi sie podoba, tak samo volvo, ale w tym budzecie to albo rocznikowo juz trochę za stare, albo przebiegi wykręcone powyzej 200k :(
O Fordzie gdzies tez myslalam, w pracy mamy focusa kombi i bardzo dobrze mi sie tym autem jeździ, ale nie wiem jak automatyczna skrzynia sie w nich sprawdza.
Ople mi sie wizualnie podobaja, ale szefo ma Insignie i strasznie narzeka (nowka z salonu a w
  • Odpowiedz
@beesarch: Mondeo ma spoko automat i też się bardzo dobrze jeździ, ma tak samo wielowahaczowe zawieszenie i jest jak przyklejony do drogi. Ja bym nie odrzucał auta ze względu na przebieg +/-30kkm, ważniejszy jest stan auta. Ale 320d można znaleźć w tych pieniądzach około 2014 roku i z jakimś sensownym wyposażeniem. Sprawdź też Golfa kombi, najlepiej jechać gdzieś blisko do komisu albo handlarza i się przejechać, powinnaś w tych pieniądzach
  • Odpowiedz