Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
#nintendo

Planuję kupić sobie pad do PC. Wiem, że ten ze zdjęcia jest do Switch, ale podobno działa również z komputerem.

Obliczyłem, że taniej mnie wyjdzie kupić taki kontroler niż gry, bo konsolę mam, ale też nie chodzi o kasę, a o miejsce, powoli nie mam już gdzie tego wszystkiego trzymać. Pad jest nie dostępny do kupienia, ale można kupić go z drugiej ręki, dość dość drogo niestety.

Więc oryginał trochę odpada, chciałbym zamiennik, czy to na USB, czy bezprzewodowy - obojętne. Nie chcę oszczędzać, ale też nie chcę dać się oszukać, że kupię drogo, będę myślał, że dobrej jakości, a to będzie głównie marża sprzedawcy.

Ktoś poleca jakiś konkretny pad? Szukam pada do #supernintendo oraz też do #nintendo64
krykoz - #nintendo

Planuję kupić sobie pad do PC. Wiem, że ten ze zdjęcia jest do Sw...

źródło: comment_1611508389eaeJkxyErOiZ2zY4qSvxql.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@krykoz: jeśli chcesz do Switcha to Switch Pro oryginalny albo od Hori (na licencji).
Mam tego od Hori i muszę przyznać że nigdy w życiu nie miałem nie-oryginalnego pada który byłby tak dobry.
A jeśli nie potrzebujesz żeby był do switcha a tylko do PC do emulatora SNESa i N64 to zwykły pad xbox360/xbox one przewodowy, sam tak gram zarówno w SNES, N64 jak i GameCube I Wii
  • Odpowiedz
  • 0
@Zales360: Właśnie chodzi o to, że chcę grać na padzie w odpowiednim kształcie, pada do xboxa mam, ale jednak chcę chociaż trochę tego klimatu oryginalnej konsoli, dlatego niech chociaż pad będzie taki sam
  • Odpowiedz
@krykoz: Ja mam Logitech F310 i polecam go do wszelkich starych gierek na pc/emulatory ze względu na wygodny krzyżak który nie męczy palców i nie gubi kierunków. W starych grach często porusza się w różne kierunki "na ukos" A taki pad xboxa one nie dość, że powodował nieprzyjemny ucisk na kciuka ze względu na "klikający krzyżak" to jeszcze podczas trzymania dwóch kierunków na raz (np. prawo i góra) potrafił gubić
  • Odpowiedz
@krykoz Podsumowując twój wpis: Nie chodzi o kasę, ale oryginalny jest za drogi, więc byś chiał zamiennik, ale nie chcesz oszczędzać i chiałbyś żeby był dobrej jakości, a najlepiej żeby wyglądał dokładnie tak jak oryginał? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
To tak jak mówiłem czytaj komentarze przed kupieniem. Pierwszy lepszy który kliknąłem kosztował dwadzieścia coś złotych i miał 2 lata na reklamację jakby przestał działać. Możesz kupić też coś co ma chociaż jakąś markę zamiast te z serii "no name" np taki:
https://botland.com.pl/kontrolery-do-gier-usb/13674-retroflag-snes-controller-j-retro-kontroler-do-gier-6971727910061.html?gclid=Cj0KCQiA0rSABhDlARIsAJtjfCePNU4Xk_2Ito4cBdUZODhZ2PA8hi6ELyo4BbWt3cm2nOXk6lw-3lMaAnjOEALw_wcB
Łatwiej do takiego znaleźć opinie/testy na youtube. Na samym youtube też możesz poszukać testów retropadów i coś sobie wybrać.
  • Odpowiedz