Wpis z mikrobloga

  • 1
@niezwornowazony Nasycenie dosc niskie bylo w tym wypadku. Niee to nie ma nic wspolnego z lambikiem. Najlepiej znalezc sobie opis stylu, bo o braggocie mozna duzo powiedziec. https://www.bjcp.org/2008styles/style26.php#1b

Jeżeli będziesz kiedyś szukał to Bartniki z profesji były kiedyś spoko nawet. Ale nie wiem jak teraz, kondycja browaru juz slaba dosc imo, bardzo malo pilem odkad wypuszczali zakazone piwka, to u mnie kosa
  • Odpowiedz
  • 0
@Andi129 Z tego co widzialem skutki są raczej mierne, może nie bez przyczyny niezbyt widać takie polaczenie na rynku ;). Ogólnie u nas to raczej tradycyjne miody i rzemieślnicy stoją w miejscu mocno, chociaz cos tam się juz dzieje.

Dobry braggot jest dobry, ale no z tym tak samo ciezko jak z dobrym pilsem ( ͡° ʖ̯ ͡°).
  • Odpowiedz