Aktywne Wpisy

MonazoPL +96
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: 700 zł bank millennium monazo
Pobierz
Agresywna_Szyba +18
je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 22.3% (102)
- kit 51.4% (235)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 26.3% (120)

Drogie Mirki,
Czy ktoś jest w stanie podrzucić albo wydać sam sensowną opinię na temat procka i9 9900k?
Rozważam go w ramach upgradeu bo mam już płytę główną z serii z390 (obecnie z i5 9600k, który bottleneckuje mi gpu ☹️).
Obawiam się przy tym temperatur i poboru mocy. Będę wdzięczny za wszelkie obiektywne materiały/opinie dotyczące pracy i9 przy wieloprocesorowym obciążeniu, najlepiej w trybie boost.
Niech FPS y będą z wami ᕦ(òóˇ)ᕤ
@mikow29: Eee, to może warto byłoby napisać więcej o zestawie? Zasilacz, obudowa, karta graficzna, chłodzenie procka (bądź jakie rozważasz)?
Zalezy mi na opiini o samym procesorze. O resztę zestawu zadbam. Ale jak kolega ciekawy to:
Chłodzenie procka do wymiany i tak (obecne za słabe bo do TDP 125, więc dla trybu boost może być za słabo). Obudowa silentium pc regnum rg2 pod format płyty atx (też się objawiam że może za bardzo trzymać ciepło),
Karta rtx 3080 ( sama się chłodzi dobrze, ale dom przy tym ogrzewa (
@mikow29: Nie rozumiem takiego podejścia. Komputer to zawsze zestaw, ciężko opisywać jakąś część w zupełnym oderwaniu od reszty, szczególnie gdy masz obawy o elementy które właśnie od innych części są w dużej mierze zależne. Ty nie wypiszesz zestawu, a każdy inny ma Ci opisać swój? Bo za wiele o temperaturze nie można powiedzieć w oderwaniu od chłodzenia. Ta obudowa
Podejrzewam też, że może mieć miejce przy grach VR ( tutaj np Star Wars Squadrons) ale jeszcze tego nie potwierdziłem sprawdzając statystyki podczas gry (w goglach to niewygodne)
Istnieje więc szansa, że pospieszyłem się z opinią.
Jak podkręcasz to 180W weźmie dobra płyta z mocną sekcją zasilania i chłodzenie wodne jest wysoce zalecane.
U mnie oskalpowany i w konfiguracji direct die z blokiem od EK przy przeglądaniu wykopu ~30-40c, w programie all core bez AVX 50-60 (większość gier), lekki AVX (np. OCCT) do 70C. Prime95 small FFT AVX stabilne 85-90 ale żadna gra i
@mikow29: Dziwne, u mnie na rtx2080 i r5 3600 trzyma 60fpsów w 1440p xD
Sprawdzałeś procentowe obciążenie rdzeni/wątków w CP2077 ?