Wpis z mikrobloga

Mircy, jakie macie monitory podłączone do swoich Macbooków z M1? Mam AOC 24W1 FullHD i czcionka się rozmazuje (wymieniałem kable, przejściówki i ustawienia systemu) myślę o monitorze 4k, żeby jednak ten obraz był jak "żyletka". Co polecacie? Na jakich monitorach pracujecie - nie odczuwacie dyskomfortu z rozmyciem? Będę wdzięczny za info!
#macbook #apple
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@verth: Żeby tekst nie był rozmazany potrzebujesz minimum 1440p, na FullHD zawsze będzie kiepsko. Jeszcze w porownaniu do matrycy w MacBooku to większość monitorów będzie kiepsko wyglądać, trzeba celować w te droższe, żeby się nie w------ć.
  • Odpowiedz
@verth: to nic nie zmieni w kontekście obrazu. Używałem huba greencella, teraz oficjalnego adaptera Apple i nie ma różnicy ( ͡° ʖ̯ ͡°). Jak będę miał nadmiar forsy to kupie sobie jakiś fajny monitor na USB C.
Ogólnie pod względem tekstu przesiadka z windowsa była bolesna, bo jednak clear type jest dużo lepsze od applowskich rozwiązań.
  • Odpowiedz
@Strus: nie zgodzę się. Tym bardziej że apple wywaliło wygładzanie czcionek i trzeba je aktywować oboczną drogą xD Sposobem na dobrze wyglądające czcionki na macu jest kupienie monitora 4K. Mam porównanie, po zakupie maca byłem załamany ( ͡° ʖ̯ ͡°). Oczywiście na retinie wszystko wygląda perfekcyjnie, ale nie na monitorze dla bezdomnych.
  • Odpowiedz