Wpis z mikrobloga

@programista4k:
5k < 1 rok
10k < 2 lata
15k < 3 lata
Jak w jednej firmie nie dają to idziesz do kolejnej. Pytanie na ile ogarniasz, jak ci idzie na rozmowach i jak z angielskim.
  • Odpowiedz
@sovas: Zawsze mnie rozwalał ten wyznacznik po latach od linijki. Tylko demotywuje do nauki, bo wychodzi na to, że za pierdzenie w stołek pensja sama rośnie. ***** dupogodziny
  • Odpowiedz
@enten: założyłem, że przez ten czas ktoś się rozwija pod okiem bardziej doświadczonych osób i ma jakieś ambicje Jak ktoś pierdzi w stołek to i tak mu wzrośnie kasa, tylko w mniejszym stopniu
  • Odpowiedz
@sovas: Chodzi mi o to, że jak ktoś ma wiedzę, to jak nie odbębni tych X lat, to kasa raczej nie wzrośnie, a przynajmniej nie w takim stopniu. Więc to coś zupełnie odwrotnego. Jak sam napisałeś - temu co pierdzi w stołek też wzrośnie, ale temu co nie ma odbębnionych lat ale uczył się sam sporo nie wzrośnie. Już nawet na samym Linkedinie jak tylko pyknie +rok expa to widać
  • Odpowiedz
@sovas: No sam widzisz. Trzeba wysiedzieć dupogodziny i tyle. Te progi to trochę taka gwarancja dla pracodawcy. Skoro wysiedziałeś N lat klepiąc codziennie to i tamto, to nawet jak jesteś mało bystry to coś tam pewnie potrafisz. Tracą na tym tylko Ci bystrzejsi, bo mają praktycznie nieprzekraczalny próg do przeskoczenia jeśli chcą zarabiać więcej. No ale jak widać bardziej opłaca się odrzucić ambitnych z niedostatecznym stażem niż zatrudnić przez przypadek
  • Odpowiedz