Wpis z mikrobloga

• 0
To oznacza, że wlasnie sars-covid19. Z dobrych wieści twój organizm już wytworzył przeciwciała.
Ergo w październiku miałeś inną infekcję
  • Odpowiedz
  • 0
@michal_77 Igm wytwarzają się po kontakcie z wirusem, później wytwarzają się przeciwciała igg, a igm zanikają. W dużym uproszczeniu to igg będzie Cię chronić przed ponowną infekcją.
Jeśli test wykonano prawidłowo, to jesteś tak w środku infekcji i co najważniejsze możesz zarażać innych.
  • Odpowiedz
@mexxl: nie no lekarz pulmonolog kazał mi zrobić te przeciwciała a jutro mam wizyte XD nie mam pojecia czy sie nie p----------a o to ze sobie normalnie chodze z tym dodatnim igm
  • Odpowiedz
  • 0
@eb8a Dlatego robi się dodatkowo w takiej sytuacji test pcr, który nam powie czy nadal jest obecny wirus w organizmie, czy mamy do czynienia z ozdrowiencem
  • Odpowiedz
@mexxl: niby tak, ale do mojej j-----j przychodni sie nawet nie dodzwonie xD na innych nie transmitowało bo widzialem sie z ilomaś tam osobami w tym z babciami i nikt nie ma żadnych objawów po ponad 2 tyg
  • Odpowiedz
  • 0
@michal_77 Jeszcze raz. Zarażony jesteś od około 10 dni, na co wskazuje jednoczesne występowanie IgM oraz IgG. Jakbyś miał tylko IgM znaczyłoby to, że masz bardzo świeży kontakt z wirusem 1-3 dni.
Jakbyś posiadał same IgG byłbyś całkowicie po infekcji i dostałbyś status ozdrowieńca.
W twoim przypadku nie określimy, czy IgM są tylko nieliczną pozostałością, a przeważają IgG, czy na odwrót bo nie mamy badania ilościowego przeciwciał.
W takim przypadku lekarz
  • Odpowiedz