Wpis z mikrobloga

Mirki, potrzebuję pomocy. Chcę zrobić format systemu z partycji recovery.
Laptop Lenovo. W jaki sposób zrobić to najbezpieczniej? Laptop ma chyba ponad 10 lat spokojnie, system jest strasznie zmulony i sama przeglądarka włącza się przez 5 min. Ogólnie dramat.
1. Jak zrobić format systemu z tej partycji? Klikanie skrótów klawiszowych niczego nie aktywuje. Jedynie wejście w partycje po zalogowaniu się na profil w systemie odpala jakieś okienko z instalacją windy 7.
2. Czy jeśli zrobię format w ten sposób to czy partycja recovery jest w jakiś sposób zagrożona? Może zostać usunięta czy coś takiego? Producent nie dołączył systemu na płycie a partycja nie była zabezpieczana w żaden sposób. Nie chcę sprawić, że partycja recovery przy formacie zostanie usunięta.

#windows7 #format #systemyoperacyjne #pcmasterrace
  • 9
@lilitch123: Zamknij laptopa i uruchom tym przyciskiem obok przycisku power. Jeśli partycja recovery nie jest naruszona to uruchomi się recovery. Seryjnie nie było tam chyba Ultimate?
@lilitch123: Ale coś grzebane było bo powinna być ukryta i odpalać się z tego przycisku.
Będziesz mieć dostęp na tej zasadzie co teraz z poziomu "mój komputer"
Wypal sobie to recovery na płytkę czy zrób pena bootowalnego / iso w razie jakby dysk padł.