Wpis z mikrobloga

Znalazłem w końcu chwilę, by podzielić się super paczuszką od @Zatwardzenie, a naprawdę warto, ponieważ Mireczek się bardzo postarał. ()

W opisie zaznaczyłem, że jestem nieco wybredny jeśli chodzi o pakowanie i chciałbym po prostu by zostało to zapakowane samodzielnie lub po prostu żeby nie była to po prostu gotowa torebka ze sklepu, a niej prezent. W sumie bardziej mi zależało na tym niż na samym prezencie, ponieważ od jakiegoś czasu staram się sam pakować ładnie (@kamilspl może potwierdzić lub zaprzeczyć xD) no i lubię dostawać własnoręcznie zapakowane rzeczy, nawet jeśli ktoś nie ma zdolności manualnych do tego, tak jak ja.

Pierwsze moje po odebraniu z paczkomatu zdziwienie - paka jest ogromna! Wrzuciłem ją na wagę i ważyła ponad 5kg, a była szeroka na pół metra

Po zdjęciu papieru ozdobnego ukazało mi się takie opakowanie... z którym musiałem nieco walczyć, ponieważ było tutaj dużo taśmy klejącej, a moja ekscytacja odpakowywaniem prezentu odcięła mi swobodne myślenie i pierwsze próby zakończyły się fiaskiem. Dopiero chwilę później ogarnąłem (tak naprawdę to różowa mi to powiedziała), że to są dwa pudła złączone razem, więc dobrałem się do tego prawie skutecznie. Udało się, ale do góry nogami. Moje pierwsze zaskoczenie było takie - o co chodzi z tymi naklejkami?! XD Po ewentualnym stalkowaniu mojego profilu już prędzej spodziewałbym się naklejek z Magicalem (błędy przeszłości), ale no dobra. Skrzyneczka wyjęta, jest bardzo słodka i mam zamiar ją wozić w aucie bez ściągania naklejek (), ale jest jeden problem, bo ma kłódkę!

Przyznam szczerze, że przepatrzyłem wszystkie fragmenty opakowań paczki, dotykałem każdą naklejkę na skrzynce (licząc na to, że klucz jest pod nią), ale niestety nie znalazłem nic. Na szczęście bardzo dobrze jest mieć różową, bo spinka w błyskawicznym tempie wkroczyła do akcji i kłódka się otworzyła! Pomysł z skrzynką i pakowaniem dał mi +1000 do zadowolenia z paczki, więc zawartość już tak naprawdę była mało istotna, bo już byłem usatysfakcjonowany.

Moim oczom ukazały się dwie koperty. Jedna z dwoma listami (bardzo dziękuję!) oraz druga, która mnie rozwaliła na łopatki, bo na kopercie jest kod QR do specjalnej playlisty na Spotify, spersonalizowanej dla mnie, abym sobie odpalił na czas otwierania paczki. Naprawdę genialny pomysł! () Wczoraj jeszcze wracając na święta do domu rodzinnego słuchałem sobie tej playlisty w aucie, bardzo fajne są tam utwory!

aaa... i okazało się, że w tej kopercie również jest kluczyk ( ͡ ͜ʖ ͡), ale o tym się dowiedziałem po odpakowaniu paczki od jej autora.

Paczka była wypchana po brzeg, a @Zatwardzenie pisał mi na PW, że jakby mógł to by jeszcze coś dorzucił. Na szczęście skrzynka miała limitowaną pojemność, bo rzeczy było tam i tak już dużo... Mireczek wydał dużo pieniążków i głupio mi było, gdy otwierałem paczkę. Miałem takie: "czemu tu jest tyle rzeczy!!!! za dużo!!!!" ()

Doceniłem fakt dopchania po brzegi, gdy chciałem ponownie upakować tą samą zawartość w środku. Poddałem się. XD

Czas na podzielenie się zawartością! Paczka była bardzo mocno spersonalizowana i były tam bardzo fajne rzeczy, które pasowały do opisu który przesłałem.

1. Skrzynka. Nie spodziewałem się jej. Narzekałem jednak w wiadomościach z nadawcą, że zepsuło mi się auto... dlatego też otrzymałem skrzynkę do swojego wehikułu. Fakt faktem mam porozrzucane przydatne rzeczy po bagażniku, a dzięki niej wszystko będzie w jednym miejscu. Ekstra!
2. Duuuuuuuuuuużo yerba mate. Wspomniałem w opisie, że zastanawiam się czy yerba faktycznie smakuje jak wióry i mam za swoje. Tych paczek jest ogromna ilość, chyba każda od siebie inna. Od lat chciałem jej spróbować, a nigdy nic nie poczyniłem w tym kroku. Teraz już nie mam wyboru! ()
3. Sos jalapeno. Wspominałem, że brakuje mi ostrego sosu oraz, że ostrość którą lubię i która jest dla mnie przyjemna kończy się na jalapeno. Jeszcze go nie testowałem, ale nie mogę się doczekać aż to zrobię.
4. Jenga i Monopoly Deal. Od niedawna jestem fanem planszówek i kupiłem sobie ostatnio swoje pierwsze trzy gierki (Patchwork, Aeons End i Brzdęk), jednak nie miałem nic chillowego dla większej liczby osób. W jengę chyba nigdy nie grałem i myślę, że zawsze się przyda jako gra czysto towarzyska. Monopoly Deal jest grą interesującą, ale chyba ma mocną negatywną interakcję (co ciekawe szukałem karcianki z czymś takim, więc idealnie!). @Zatwardzenie wspomniał mi, że jest to gra antyagresyjna, ale moja różowa po jednej partii ma już bana na grę ze mną. Było przyjemnie, gdy mi odebrała niebieską kartę, ale jak jej zabrałem cały zestaw niebieski w swojej turze, to już była inna rozmowa. ( ͡ ͜ʖ ͡)
5. Żelki i słodycze. Chciałem jakieś nietypowe słodycze i dostałem. Były bardzo dobre. Kopalnioki będą próbowane dopiero na święta, a Michałki zawsze się przydadzą.
6. Multitool. Coś co mnie troszkę zaskoczyło, ponieważ nie spodziewałem się, że są takie z kombinerkami, a często brakuje mi ich np. w aucie. Dodatkowo ma wiele różnych fajnych bajerów jak otwieracz do butelek, pilnik, piła, nożyk, płaski i krzyżakowy śrubokręt itd. Ekstra! No i te kombinerki to piękna sprawa. Cały multitool sprawia wrażenie solidnego i wygodnego.
7. Lego! Bardzo chciałem sobie kupić Lego i zastanawiałem się nad tym czy wróci magia, która była przy składaniu zestawów za dzieciaka. Jeszcze nie złożyłem swojego zestawu, bo nie miałem czasu, ale jest to idealny prezent! Jeśli tylko okaże się, że sprawi mi to dużą frajdę (a na 99% tak będzie), to po świętach wlecą jakieś Lego Technic. ()
8. Listy i playlista.
9. No i bonus... na dnie paczuchy czekała na mnie lektura o polskim królu wigilii. Dodatkowo w paczce była płyta DVD o poszukiwaniu królewskiego okazu. Będzie oglądane!

Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję @Zatwardzenie za tę paczkę. Doceniam pakowanie, pomysły na prezenty, same prezenty, playlistę, list i wszystko. Jestem naprawdę bardzo zadowolony i nie spodziewałem się, że dostanę takie fajne rzeczy. Dziękuję również @wykoPAKA za możliwość wzięcia udziału w zabawie oraz za dobór par. Mój nadawca jest świetny i zrobił super prezent, a ja sam również otrzymałem super osobę jako odbiorcę... i z tego co mi wspominał, to jest zadowolony z tego co ode mnie otrzymał. ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak sobie teraz myślę, że wahałem się czy brać udział, to wiem, że ogromnie bym żałował.
Do zobaczenia za rok! ()

#pokapake #wykopaka
pieczarkowy - Znalazłem w końcu chwilę, by podzielić się super paczuszką od @Zatwardz...

źródło: comment_1608651102gLrwd3W3BV9k2WmZgkTviA.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

2. Duuuuuuuuuuużo yerba mate. Wspomniałem w opisie, że zastanawiam się czy yerba faktycznie smakuje jak wióry i mam za swoje. Tych paczek jest ogromna ilość, chyba każda od siebie inna. Od lat chciałem jej spróbować, a nigdy nic nie poczyniłem w tym kroku. Teraz już nie mam wyboru! ()

@pieczarkowy: to prawda :D każda inna
  • Odpowiedz