Wpis z mikrobloga

2. Odrzuca się jakiekolwiek ideologie w imię matematyki, technologii, nauki i etyki

3. Przeważają polityki skrajnie liberalne gospodarczo i umiarkowanie liberalne światopoglądowo

4. Nie wyklucza się użycia polityk socjalnych ale traktuje je raczej jako zło konieczne

@corpseRott: Te punkty się wzajemnie wykluczają. Ale owszem, technokracja najlepszy ustrój.
  • Odpowiedz
@Transhumanista: Nie wykluczają. Ludzie ideologiczni to tacy którzy podążają za jedną konkretną doktryną i całkowicie odrzucają jakiekolwiek inne. Nie doświadczysz np faszysty który byłby za związkami partnerskimi, nawet jeśli to miałoby pomóc jego krajowi. Technokracja nie odrzuca pomysłów nie wpisujących się w ich światopogląd jeśli pomysły te miałyby pozytywny wpływ na dobrobyt i stabilność społeczeństwa. Jak to jednak jest w życiu, statystyka i logika zwykle wybiera polityki wolnorynkowe bo mają
  • Odpowiedz
@NijuGMD: Z mojej osobistej perspektywy temat bardzo poboczny. Przywrócić kompromis aborcyjny, dać homoseksualistom jedną rzecz o którą się proszą od wielu wielu lat czyli związki partnerskie i resztę tematów uciszyć. Znacznie więcej roboty jest gospodarczo do zrobienia.

@Ordo_Publius: Liberalną gospodarczo i światopoglądowo głównie, ale tak jak wyżej niektóre polityki mogłyby być socjalne jeśli miałoby to sens bo technokracja nie odrzuca idei przez pryzmat niedopasowania do poglądów, a patrzy
  • Odpowiedz
@corpseRott: Liberalizm rozumiem jako liberalizm gospodarczy oraz liberalizm klasyczny połączony z progresywizmem.

Taka partia technokratyczna byłaby nastawiona na rozwój nie tylko gospodarczy i technologiczny, ale również społeczny.
  • Odpowiedz
@NijuGMD: a teraz pokaż taką tabelkę gdzie jest 100 innych rzeczy które konfa chętnie przyklepnie pisowi. Miali być wolnościowcy a są socjalni zamordyści i kilku nawiedzonych dziadków których umysły żyją w 19 wieku. Aaa i Korwin I Wielki Krul który zrobił sobie biznes na kontrowersyjnym gadaniu i sprzedaży książek. Takie przewały jakie tam się odwalały. Sorry ale jak 20 lat miałem to byłem w Nowej Prawicy i wiem co to
  • Odpowiedz
: a teraz pokaż taką tabelkę gdzie jest 100 innych rzeczy które konfa chętnie przyklepnie pisowi.

@corpseRott: Ty musisz udźwignąć ciężar dowodu, a taka technokratyczna partia byłaby za całkowitym zakazem aborcji bo życie zaczyna się od zapłodnienia
  • Odpowiedz