Aktywne Wpisy
VaizardOmbre +44
Pierwszy raz od 2.5 roku zaczęło mi zależeć na relacji z nowo poznaną dziewczyną.
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
Po 4, w moim mniemaniu, udanych spotkaniach, prawie tygodniu ghostingu od ostatniej mojej wiadomości, odezwała się i…
#tinder #podrywajzwykopem
źródło: E96CC81B-90A3-4B5D-853B-5D1D23FCA6A7
Pobierz
Ethernit +352
Dla mnie dorosłość polega na tym, że przestajesz odczuwać radość.
źródło: qReOcemxECgUWJPbsC52iZPEh0FvlEgk
Pobierz

Mam mieć kilka egzemplarzy: dla mnie, sądu i pozwanego. Ale samego pozwu czy wszelkie dokumenty jakie dostarczam jako załączniki też ich kopie?
#prawo
znaczki opłaty kupujesz i dołączasz do egzemplarzu dla sądu.
Do każdego egzemplarza (tj. dla sądu i dla strony pozwanej) dołączasz wszystkie dokumenty. Dla strony pozwanej mogą to być kserokopie (jeżeli np. dajesz oryginał jakiegoś dokumentu urzędowego to dołączasz go do egzemplarzu dla sądu, a dla przeciwnika wystarczy jego kserokopia).
@Haxxor: co to jest urna xD Czyli nie gadam z nikim tylko pozwy, kserokopie i znaczki do jednej koperty i wrzucam do jakiegoś pudła?
To chyba rzeczywiście wyślę pocztą skoro mnie nikt nie obsłuży.
@coolcooly22: Tak, z tym że teraz nie funkcjonują już papierowe "znaczki" podobne do pocztowych - dostaje się wydrukowany kod kreskowy potwierdzający płatność na określoną kwotę, załącza się go do składanego dokumentu - przy wpływie zostanie on "skasowany".
Przy czym dodam, że równie dobrze możesz zapłacić zwykłym przelewem na rachunek dochodów budżetowych sądu (każdy sąd ma na swojej stronie udostępniony jego numer) - i zamiast znaczka załączyć swój wydruk potwierdzenia z banku, w dobie pandemii tak może być szybciej, niż próbować dobić się do fizycznego okienka w sądzie.
@coolcooly22 biura podawcze w większości sądów działają normalnie. Urny to w niekicznych jednostkach