Wpis z mikrobloga

@incelista: w końcu przygarnął słynną Pati Koti, która się w tańcu nie pyerdoliła z gangsterami i wciska ją wszędzie gdzie się tylko da (kiedyś TVP, teraz Link4), ale wątpie, aby ona go szczerze kochała. ZZ ma więcej władzy niż pieniędzy, chociaż podobno jak się ma władzę to pieniądze nie są tak ważne...
  • Odpowiedz
@Olsea: To jak wejdzie ta ustawa, to powiedź chłopakowi/mężowi/konkubentowi żeby skorzystał z tego, a potem ty z tego skorzystaj. Zobaczymy kto bezpodstawnie wyleci z domu na 14 dni, a kto nie.
  • Odpowiedz
Jeśli to jest najostrzejszy przykład łamania "praw mężczyzn" to ja się chcę zamienić...

@Olsea: To zaraz CI wytłumaczę: policjant może decydować na podstawie zeznań tylko jednej osoby o wyrzuceniu jej z mieszkania, a jak się kogoś wyrzuci, to nie tak prosto wrócić- bo są przepisy o ochronie posiadania, a nie właściciela przez co można kogoś bezpodstawnie zniszczyć. Tak jak w przypadku alimentów- są alimenty na małżonka bez dzieci, ale dziwnym
  • Odpowiedz
masz statystykę na to? Bo aż dziwne, że nie ma żadnego, sprawdzałeś? Bo ja nie.

@Olsea: Nie mam statystyki na to, nawet nie wiem czy w ogóle mogą taką prowadzić, bo to samo w sobie jest deprecjonujace. Mam kilku znajomych, którzy klepią rozprawy rodzinne i znam jedna sędzine z tego zakresu i oni się nie spotkali i się nie spodziewają tego. Fakt, że wiele kobiet z tego nie korzysta i
  • Odpowiedz
czekaj, czy ty właśnie napisałeś dokładną wartość liczbową – 100% – i nie masz na to żadnego potwierdzenia?

@Olsea: ponieważ znając sądownictwo nie sądzę, żeby takie źródło istniało, bo jest zasada równości. Wiem jak to wygląda i powinienem przedstawić źródło ale w tej sytuacji jest to niemożliwe, nawet jeśli gdzieś i kiedyś był jakiś przypadek to byśmy o tym słyszeli, trust me. Więc jeśli nikt nie słyszał o takim przypadku
  • Odpowiedz
@djtartini1: ale to ty twierdzisz, że są... Poprosiłam o dowód na te 100%. Świetne źródło zapodałeś - wydaje ci się. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ta dyskusja nie ma sensu.
  • Odpowiedz
Poprosiłam o dowód na te 100%. Świetne źródło zapodałeś - wydaje ci się. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Olsea: Więc gdybym napisał całość, a nie 100% to byłoby ok? Gdyby to było takie proste i te dane byłyby zbierane to ok- ale nie podasz mi źródła przeciwko, ani za tym- bo nie istnieje. tak jak nie dowiodę, że nie ma jednorożców, ale tego nie zweryfikuję na pewno.
  • Odpowiedz
@Olsea: Dobra wygrałaś, nie powinienem tak pisać definitywnie. Nie potrafię tego udowodnić, nie można tak naprawdę zbierać tego typu danych, bo to podpada pod dyskryminację.
  • Odpowiedz