Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pawel_187: wlej super glue do zamka, po 30sek gdy klej zastygnie wyciągnij odlew z formy i z tym odlewem idź do punktu dorabiania kluczy. Tylko pamiętaj aby uprzwdio włożyć jakiś drucik z oczkiem żebyś miał za co ciaganać :)
  • Odpowiedz
@pawel_187: oczywiście, kiedyś z------m oba od królewej lawet Renault Laguna 2, przyjechał gość, podłączył się kompem do auta, w 30 zakodował mi nowy klucz i odpalił auto.... To tyle w kwestii w ogóle ukradzenia także takiego samochodu xD koszt 500zł, to było jakieś 7 lat temu xD
  • Odpowiedz
@Suszi88: No i co ci z kodowania, skoro nie masz grota?
Zakodować kluczyk nie ma problemu, nawet w aso kosztuje to 100. Do aut dają karty z kodem lub można go odczytać ze sterownika. Ale żeby je otworzyć i przekręcić stacyjkę musi pasować tez grot.
  • Odpowiedz
@pawel_187: tak, na aliexpress przesyłasz zdjęcie kluczyka w wysokiej rozdzielczości ci docinają. Chyba że akurat nie masz zdjęcia kluczyka..
Wtedy, w zależności jaki samochód, kupić wkładki nowe do stacyjki oraz drzwi razem z kluczykiem
  • Odpowiedz
@pawel_187: szukaj na allegro pod hasłem zestaw do uruchomienia, taki zestaw zawiera kompa, stacyjkę, kluczyk, czasem licznik. Generalnie jak to podmienisz w swoim to odpalasz i korzystasz z samochodu bez problemu.
Widzę że pod tym hasłem na allegro jest mało ofert, więc możesz szukać jako model + stacyjka lub model + zestaw startowy
  • Odpowiedz