Wpis z mikrobloga

Reddit się właśnie skapnął że npc prowadzące auto nie mają żadnej sztucznej inteligencji czyli jest gorzej niż w vice city. Nie wiem co w cd projekcie się #!$%@?ło pod względem programowania ale to jest beka dziesięciolecia xDD Zupełnie jakby algorytmy klepały julki i stażyści za 1800 zł xDD polecam cały temat bo bańka redów ładnie pęka właśnie na zagranicznych forach https://old.reddit.com/r/cyberpunkgame/comments/kb2jgj/i_just_realized_that_there_is_no_ai_for_driving/
#cyberpunk2077
Pobierz stefan8800 - Reddit się właśnie skapnął że npc prowadzące auto nie mają żadnej sztucz...
źródło: comment_16077179280UPze0TSuRt3Sji8OXsyI7.jpg
  • 17
@staryalkus: wszystkie auta które prowadza npc w cyberpunku jeżdżą jak takie samochodziki w hot wheelsowych torach dla dzieci, byle do przodu xD Wystarczy stanąć przed takim autem albo go zablokowac i nagle wszystkie auta na horyzoncie za nim się zatrzymują i stoją w miejscu jak kłody drewna xD Nawet nie trąbią, nie próbują wymijać, taranować nic. Ja jebix jak gniję xD W gta III to było ogarnięte a tutaj nie
@stefan8800: Swoją drogą fakt, że dopiero teraz takie kwiatki są nagłaśniane pokazuje, jak po łebkach robione są recenzje. Paragraf o reprezentacji osób trans znaleźć łatwo, ale dogłębnej analizy zachowań NPCów i zaawansowania otwartego świata już niekoniecznie. Jak w gamespocie - ot, nie korzystałam z craftingu bo mi się nie chciało, miałam lepsze bronie z lootu.

Spoko, ale jakieś porównanie co faktycznie można wycraftować a co znaleźć? Nope, nie widziałam potrzeby używać
@Wap30: Nie jestem pewien, ale recenzenci mieli grę chyba na tydzień przed premierą? I grali bez tego patcha premierowego. Recenzent z TVGry wspominał nawet, że nie był pewien, czy przez bugi uda mu się zdążyć ukończyć grę RAZ, żeby zdążyć z recenzją na premierę.
Nie jestem pewien, ale recenzenci mieli grę chyba na tydzień przed premierą?

@NevilX: Mieli, ale nie sądzę żeby bugi to był problem, przynajmniej nie w każdym przypadku, bo grę na tej wersji przejść się dało. Podobne motywy były i wcześniej, choćby z Death Stranding
@Pivoo: Przejście Cyberpunka podobno może zająć w porywach do 50 godzin. Na 5 dni roboczych w tygodniu to 10 godzin dziennie na samą grę, a trzeba jeszcze napisać/nagrać recenzję. Ja wiem, że dla niektórych granie w gry nigdy pracą nie będzie... ale z drugiej strony walkę z bugami trudno nazwać rozrywką.