Wpis z mikrobloga

Witam.

Od jakiegoś czasu jestem zdenerwowany na portal alledrogo. Ja się pytam, dlaczego sprzedawcy mogą w tej samej aukcji po jakimś czasie podwyższać cenę produktu? W dół to ja rozumiem, jest promocja i przy aukcji widać zielony symbol z rabatem, ale w górę? To powinna być wtedy robiona druga aukcja, a nie najpierw dają dobrą cenę żeby nabić ilość sprzedaży, a później cena w górę i jak ktoś filtruje po popularności to jest przekonany dobrą ofertą. Np. ostatnio kupowałem tablet - po tygodniu ta sama aukcja 100 zł drożej, sople Led - po tygodniu cena z 140 na 250 zł, sztuczna choinka z 220 na 350 zł! Najgorsze właśnie jest to, że to jest ta sama aukcja. No tak nie może być!

#allegro #januszebiznesu #cebulaonlinelive
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@UFC_Jest_W_Dupie No tak, ja to rozumiem. Ale nie może tak być, że puszczają towar w dobrej cenie, a później po nabiciu sprzedaży zmieniają cenę w górę. Jak już coś to powinno to być zaznaczone jak w przypadku obniżki ceny.
  • Odpowiedz
  • 0
@UFC_Jest_W_Dupie To wtedy powinien licznik sprzedaży się zerować po zmianie ceny. To jakby wprowadza konsumenta w błąd, bo np. po normalnej cenie kupiło 100 osób, a później cena idzie w górę i ktoś sobie wchodzi i widzi że w tej cenie sprzedało się 100 sztuk.
  • Odpowiedz
  • 0
@pawel1992xxx kolego, to zielone o czym mówisz to extra płatna opcja a nie efekt każdej obniżki ceny :) w większości cena nigdy nie była tak wysoka jak ta przekreślona :)
  • Odpowiedz
@pawel1992xxx: brzmisz jakbyś nie miał pojęcia jak działa handel

to normalne od wieków, że ktoś w okresie sezonu lub ostatnie sztuki ma w wyższej cenie... rezygnacja przez to z zasięgów byłaby głupia dla każdego
  • Odpowiedz