Wpis z mikrobloga

Taki pro-tip jakby ktoś chciał zamawiać #oculus na stronie producenta i płacić PayPalem (bo niby bezpieczniej). Weźcie pod uwagę że jest to traktowane jako "płatność automatyczna" (jak np. abonament Sporify). W czym różnica ? A w tym, że domyślne ustawienia PayPala są bardzo niekorzystne i można stracić kilkadziesiąt złotych na przewalutowaniu.

Co trzeba zrobić:
1. Przy płatności zamówienia ustawcie walutę EUR (w oknie PayPala -> "Wyświetl opcje przeliczania waluty" -> Waluta dla tego zakupu : EUR)
2. Po zatwierdzeniu płatności zalogujcie się na Paypal.com
3. W płatnościach automatycznych odnajdźcie Facebook Technologies Ireland Limited.
4. Edytujcie "Źródło finansowania płatności".
5. Przy karcie, którą chcecie zapłacić wybierzcie "Skonfiguruj opcje przeliczania walut".
6. Ustawcie przelicz z Mastercard/Visa czy co tam macie, byle nie "przelicz z PayPal| (pic rel).
Warto też usunąć wszystkie karty z płatności automatycznych i zostawić tylko te, które rzeczywiście chcemy używać ("Zarządzaj źródłami finansowania płatności -> "Wybierz preferowane źródło finansowania subskrypcji i płatności")

A najlepiej to nie używajcie PayPala tylko podajcie numer karty Revolut.

W moim przypadku (Revolut) Paypal przeliczył 349 EUR na GBP (bo karta jest wydana w Anglii) i próbował obciążyć kwotą 330,10 GBP. Nie miałem tyle hajsu na Revolucie, więc zaczął obciążać kolejne karty, które miałem podpięte do płatności automatycznych (czyli domyślnie - wszystkie) aż w końcu któraś płatność przeszła. Skończyło się na 1624,39 PLN ()

#oculusquest #oculusrift #paypal
tarasino - Taki pro-tip jakby ktoś chciał zamawiać #oculus na stronie producenta i pł...

źródło: comment_1607616052NDvQdgqbOEMr0HkV8V1rbv.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tarasino: paypal już jest dawno spalony i nie wiem kiedy on był bezpieczny, bo można było claimować zwroty za wirtualne dobra aka kraść, ostatnio też wdrożyli sobie jakieś opłaty i nawet tutaj na wykopie było info żeby zamknąć konta

co do revoluta

W moim przypadku (Revolut) Paypal przeliczył 349 EUR na GBP (bo karta jest wydana w Anglii)

to jakaś bzdura
  • Odpowiedz