Aktywne Wpisy

patusia +430
Mirki, pomóżcie. Dziś przyjechała do mnie kumpela, wysiadła na Dworcu Centralnym i chciała złapać taxi. Niestety nacięła się na oszuta, który skasował ją na 360 zł na trasie Centrum - Mokotów. Nie chciał jej wypuścić z auta dopóki nie zapłaci. Macie jego dane na zdjęciu. Wygooglałam, że jest to niestety znany typ z tego co robi od wielu lat… Tak, wiemy już, że to nie była zwykła taksówka, a przewóz osób Patryk
źródło: 3cb9f8b0-01a9-4b24-b4c6-d03c295b7364
Pobierz
Hopsa +193

Co trzeba zrobić:
1. Przy płatności zamówienia ustawcie walutę EUR (w oknie PayPala -> "Wyświetl opcje przeliczania waluty" -> Waluta dla tego zakupu : EUR)
2. Po zatwierdzeniu płatności zalogujcie się na Paypal.com
3. W płatnościach automatycznych odnajdźcie Facebook Technologies Ireland Limited.
4. Edytujcie "Źródło finansowania płatności".
5. Przy karcie, którą chcecie zapłacić wybierzcie "Skonfiguruj opcje przeliczania walut".
6. Ustawcie przelicz z Mastercard/Visa czy co tam macie, byle nie "przelicz z PayPal| (pic rel).
Warto też usunąć wszystkie karty z płatności automatycznych i zostawić tylko te, które rzeczywiście chcemy używać ("Zarządzaj źródłami finansowania płatności -> "Wybierz preferowane źródło finansowania subskrypcji i płatności")
A najlepiej to nie używajcie PayPala tylko podajcie numer karty Revolut.
W moim przypadku (Revolut) Paypal przeliczył 349 EUR na GBP (bo karta jest wydana w Anglii) i próbował obciążyć kwotą 330,10 GBP. Nie miałem tyle hajsu na Revolucie, więc zaczął obciążać kolejne karty, które miałem podpięte do płatności automatycznych (czyli domyślnie - wszystkie) aż w końcu któraś płatność przeszła. Skończyło się na 1624,39 PLN (╥﹏╥)
#oculusquest #oculusrift #paypal
źródło: comment_1607616052NDvQdgqbOEMr0HkV8V1rbv.jpg
Pobierzco do revoluta
to jakaś bzdura
@amisobad: widocznie mało płacisz kartą fizyczną skoro ani razu w terminalu nie pojawiła Ci się propozycja przeliczeni na GBP.
@tarasino: amen. Złotówki przeliczyć na euro i czekać, aż ściągnie hajs. Z paypala już nie korzystam odkąd jest Revolut.