Wpis z mikrobloga

#xbox #xboxone

Widzę u siebie problem z prędkośćią pobierania.

Mam światłowód od Netii 500Mb/s a na moim Xbox mam tylko taką prędkość jak na zdjęciu. Dzisiaj przy jednym teście pokazało ponad 200Mb/s więc widzę, że coś tu się krzaczy. Ktoś potrafiły podpowiedzieć, nakierować o co chodzi? Sprawdzane po kablu oczywiście.
Asymilat - #xbox #xboxone

Widzę u siebie problem z prędkośćią pobierania.

Mam ś...

źródło: comment_16075482462Jd5PdBVBn6AyHQirCoxZW.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Asymilat pewnie masz piekny punkt w umowie który mówi o prędkości do 500mb/s a to że łączą i bazy danych o pewnych godzinach są mniej obciążone , ja mam neta 150 i prawie zawsze takie statystki download i upload jak ty na zdjęciu. Zmieni się to niedługo na lepsze bo m$ stawia w Polsce swoje bazy danych dla Europy wschodniej
  • Odpowiedz
  • 0
@Luccek ale problem niestety jest cały czas. 5 kabli sprawdzonych. Mam chwilowo drugiego Xboxa którego jeszcze wcześniej sformstoewlem. Porty otworzone. Wszystko git po kablu a prędkość nadal w okolicach 50mb/s przy światłowodzie 500.b. skłaniam się ku temu żeby kupić własny router bo jadę ciągle na tym który dostałem od Netii
  • Odpowiedz
@Asymilat: Zrób speedtest.net ale na kraj zagraniczny, np. na Belgię, Holandie czy Francje
Może się okazać, że po drodze ktoś ma problem. Bo jak testujesz na speedtest bez wyboru to Ci wyszukuje najbliższy serwer
  • Odpowiedz