Aktywne Wpisy

Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

Historia_Podcast +50
Co sądzicie o najnowszym serialu Netfliksa "Heweliusz"?
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#childfree #antynatalizm #czujedobrzeczlowiek #jestwpyte
źródło: comment_1607498631qWdYZSDKlNRJYtLYE72mzZ.jpg
Pobierz@Zgrywajac_twardziela: Ale... po co Ci ona? Serio. Bez niej jeszcze bardziej sobie wyjdziesz lub nie wyjdziesz kiedy będziesz chciał, pójdziesz zawsze tam gdzie chcesz, o----------e do woli, cisza kompletna, keszu na nią nie wydasz, więc?
Tak trzeb żyć a nie w uzależnieniu.
Nie ma czym.
@LonNon: no i fajnie, życzę Ci tego i bądź szczęśliwy
@bluelusca: ale ja nie przeczę, że samotna starość musi być tragiczna, starość ogólnie jest tragiczna. Dla mnie to po prostu - mimo wszystko - nie jest wystarczająco mocny argument, bo wolę już swoją tragedię ograniczyć do starości (której może nie być) niż nienawidzić życia codziennie i skazywać
@Sandrinia: Przecież op to celowo napisał by wywołać shitstorm (co widać choćby po zaczepnym języku i wklejonym .jpg( ͡° ͜ʖ ͡°
@BarkaMleczna wierxe, ze nie chcecie i spoko, ale ciekawi mnie czy za 10 - 15 lat dalej będziecie bezdzietni. szkoda, ze nigdy sie nie dowiem. Po prostu mam wrażenie, ze to sie moze często ludziom zmieniac.
Ale zmienia się to też ludziom posiadającym dzieci. Tylko to jeszcze trudniej odwrócić. W żadnym wypadku nie masz pewności, że twój wybór będzie właściwy.