Wpis z mikrobloga

Chciałem się w końcu przesiąść ze starego #nikon d90 na jakiegoś bezlusterkowca w pełnej klatce.
Mam do Nikona lampę, ze 3 obiektywy które pasowałby do Z6

Jednak czytałem wiele dobrych opinii o #sony A7 III. Tylko pytanie czy dla tych paru zalet więcej co ma Sony względem Nikona opłaca się wymieniać cały system.
Co by Mirki doradziły?
#fotografia
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@haxxx: Zgodze się z @Karbon315, to zależy co masz i ile chcesz wydać ALE prawda jest taka, że nie uświadczysz wielkich różnić między Sony a Nikonem. To nie te czasy kiedy aparaty dzieliła czasem przepaść. Konkurencja jest bardzo wyrównana i jeśli nie masz wybitnie specjalistycznych oczekiwań, wówczas tak naprawdę to obojętne co wybierzesz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Karbon315 d90 zarobiła na siebie z dużą nawiązką , ostatnimi latami zaprzegnąłem ją do pracy w fotobudce więc za body myślę że do tych 7k mogę wydać
Ze szkieł mam 18-105 tego kita, 35 i 50 z f1.8 oraz samyaga 8mm. Wiem, że szału nie ma. Jeszcze lampa sb600

@Focustoinfinity
  • Odpowiedz
  • 0
@haxxx Mirku wymieniłeś body? U mnie leciwe już D90 z gripem, 3 bateriami, nikkorem 35mm 1.8, samyangiem 8mm, sigma 70-200 2.8, nikkorem 18-105 kit czy 135mm 2.8 i 58mm 2.0 oraz lampa SB900

Oglądam się za D7500 dx lub D750 fx (do 5500 zł). ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@JOUKI: koniec końców zweryfikowałem swoje potrzeby i nie kupiłem nic.

Głównie chciałem mieć aparat na górskie wycieczki, bezlusterkowca bym jeszcze zniósł, ale wiem co to znaczy nosić lustrzankę np 30 kilometrów góra-dół.
Niby tylko tak się wydaje, że niewiele to waży, ale aparat, jakiś obiektyw a to statyw i nagle niesiesz 4 kg dodatkowego bagażu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@haxxx: Nie musisz mówić tego komuś kto zabiera wszystko co ww + dwa drony :)

No, ale przyszła chyba pora na nowe - D7500, D750 czy Z50 ? :)
  • Odpowiedz
@JOUKI: też kiedyś chciałem drona, ale później uzmysłowiłem sobie " kiedy będziesz miał czas żeby latać" :D

Ale jakby nowy mavic 3 pro jakiś fajny wyszedł to może może ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a co do aparatów, to ja bym chyba szedł w z50 chociażby ze względu na jego poręczne rozmiary, a zdjęcia robi pewnie równie dobre co lustrzanki
  • Odpowiedz