Wpis z mikrobloga

Mam sobie taki zeszycik w którym z przodu codziennie pisze za co jestem wdzięczny by nauczyć się dostrzegać szczęście, radość, przyjemność w życiu.
Miałem zaburzenia w odczuwaniu przyjemności, a teraz potrafię znaleźć radość i przyjemność we wszystkim, w każdej małej rzeczy która jest miła.
Np pisze sobie, że piłem dobrą kawę, poznałem fajną piosenkę czy tam widziałem słodkiego pieska.
Polecam takie coś założyć, bardzo pomaga dostrzegać pozytywy w życiu.
Od tyłu zeszytu natomiast wypisuje sobie rzeczy o których marzę. I małe i duże. Jak np, pizza, piesek, koncert. Pora się chyba zabrax za takie marzeniowe tworzenie grudnia. To bardzo pozytywnie nastraja i motywuje.
Polecam
P.....e - Mam sobie taki zeszycik w którym z przodu codziennie pisze za co jestem wdz...

źródło: comment_1606530352etKQ33VjNa9CIAXjf4wGq8.jpg

Pobierz
  • 114
  • Odpowiedz
@PapaForge: Ćwiczenie wdzięczności, super ( ͡° ͜ʖ ͡°) Długo już to prowadzisz? Masz jakieś zasady, np. 5 wdzięczności czy coś? Sam muszę założyć coś takiego, chciałbym by to była appka, ale ponoć dla muzgu jest lepiej właśnie zeszt i długopis.
  • Odpowiedz
@FarGO: kilka miesięcy, ale nie pamiętam kiedy dokładnie zacząłem, ale efekt jest niesamowity.
Najpierw chciałem pisać 8-10, ale teraz nie robię sobie limitów ani minimum, ani maksimum.
Taaak, pisanie długopisem robi ogromną robotę bo wychodzi wolniej niż na klawiaturze i można dłużej przeżyć taką chwilę i znowu odczuwam lekka przyjemność podczas pisania :D
  • Odpowiedz
@PapaForge: jestem tak szczęśliwa teraz, że nawet mi się nie chce xd ale w sumie czemu nie, kiedyś na pewno będę miała jakiś powód do smutania, to sobie zajrzę i przypomnę, co mi sprawiało radość.
  • Odpowiedz