Aktywne Wpisy

wfyokyga +48
AI IMAGES=HIV
źródło: temp_file7079229490868109515
Pobierz
wfyokyga +33
Giga s-----l
źródło: temp_file226249870549116276
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file7079229490868109515
Pobierz
źródło: temp_file226249870549116276
PobierzWykop.pl
Jestem w trakcie budowy domu, na etapie SSO. Będę wykonywać u siebie sterowanie roletami elektrycznymi z centralki, monitoring, alarm z kontaktronów. Do tego jakieś sterowanie pojedynczymi gniazdkami czy włącznikami światła, czujnik temperatury, czujnik gazu ziemnego, może jakieś sterowanie podłogówką albo kotłem gazowym.
W co najlepiej iść? Jak to ze sobą spiąć? Jakieś konkretny system, przystawki? Elektronika nie jest mi obca, jednak z drugiej strony nie jestem programistą 15k, żeby samemu sobie pisać systemy i jakieś komendy (budowlaniec here ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■). Może ktoś ma coś podobnego u siebie?
#budowa #dom #inteligentnydom #smarthome #elektronika
jeśli chodzi o chińszczyznę to możesz zrealizować za pomocą urządzeń sonoff (na aliexpress szukaj eWeLink) lub kompatybilnymi z systemem Tuya Smart (na ali Tuya).
Wiele firm robi swoje "smart home" (np. IKEA, Zamel, Xiaomi) ale wg mnie nie znajdziesz pełnego kompletnego rozwiązania. Zawsze będzie czegoś brakować lub
Generalnie domoticz na serwerze w domu, i w nim wszystkie spięte z wielu systemów. Działa juz kilka lat i jest w miarę. Największy problem z urządzeniami radiowymi, gubią zasieg, inne cuda np w zwave ale nie jest to często wiec do przeżycia.