Wpis z mikrobloga

@Qarez: Nie bierz tej bombilli, kup sobie taką "łyżeczkową", ale rozkręcaną. Kilka/naście złotych więcej, ale dużo lepszy komfort używania - czyszczenia.
Yerba dobra na początek, smakowa, choć trochę pylasta. Jeśli nie chcesz łykać pyłu weź jakąś yerbę oznaczoną Suave - np. Pajarito, Rosamonte. One są często grubo cięte i bombilla Ci ładnie przefiltruje.

Matero nie bierz w ogóle. Ulubiony kubek i witam.

A jak jesteś totalnie leniwy (jak ja) i
  • Odpowiedz
@CatHater: A to nie wystarczy po prostu płukać tej bombilli? Przecież sitko powinno stopować te fusy. Bombilla jest słaba bo w zestawach są tylko słabe a nie chcę na start jakoś przesadnie dużo wydawać jakby mi nie smakowało
  • Odpowiedz
@Qarez: jak nie jesteś pewny smaku, to kup samą yerbe i wypij z zaparzacza do kawy albo herbaty, jakieś sitko itp. Wyjdzie Ci 15zl. A jak Ci siądzie to kupisz sobie yerbe. Ale tak jak mowie - najlepiej rozkręcana, bo do tego dostaniesz/dokupisz wycior taki wąski. Tam się nagar zbiera po czasie każdemu.
  • Odpowiedz
@CatHater: Wezmę od razu jakiś zestaw bo u mnie w mieście tylko dostawa a ta jest bezpłatna powyzej 40 To nawet jak mi nie podpasuje to zawsze mogę komuś sprzedać taniej. Co do tej bombilli nie da się czyścić tej nierozkręcanej czy jest to po prostu problematyczne? Co ile to się zbiera i się czyści?
  • Odpowiedz
@Qarez: Wystarczy płukać bombillę. Te rozkręcane bombille to jest jak z postanowieniami noworocznymi - "od tego roku zaczynam ćwiczyć". Oszukujesz się, że będziesz ją czyścić wyciorkiem, a prawda jest taka, że ani nie jest tak brudna w środku żeby trzeba było to robić, ani nie chce ci się tego rozkręcać bo i po co, skoro przepłukanie wystarcza.
  • Odpowiedz
@rootuss: Przyjemny :) ciężko powiedzieć jak konkretnie smakuje :D aczkolwiek jak dla mnie nie jest słodki jak wiele osób mówi. Sypię 4-5 łyżek na matero jak dobrze pamiętam 270-300 coś takiego. Jak będę robił kolejne zamówienie to raczej nie wezmę jednak drugi raz guarany bo słabo pobudza (nie wiem takie mam wrażenie)
  • Odpowiedz