Aktywne Wpisy

nameisnull +215
Znalazłem ogłoszenie, bo szukam BMW z serii 1 dla mojej Pani i coś takiego mnie zainteresowało.
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-ID6HDi8e.html
Zapłaciłem za raport to podzielę tym co zobaczyłem.
#motoryzacja #januszebiznesu
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-seria-1-ID6HDi8e.html
Zapłaciłem za raport to podzielę tym co zobaczyłem.
#motoryzacja #januszebiznesu
źródło: Zrzut ekranu z 2025-10-19 09-16-51
Pobierz
slawomirus +644
Zrobiłem pokrowiec na patyczka do uszu ale nikt mnie nie pochwali bo jestem ze wsi
#diy #tworczoscwlasna #humorobrazkowy
#diy #tworczoscwlasna #humorobrazkowy
źródło: temp_file1106070501455262546
Pobierz

@Niles: Kto rozumie? ;)
Oceniasz skale potrzeb rynku it z perspektywy dlubacza w onpremisach. Nie za bardzo to takie obiektywne.
@Niles: Na GCP nie jest tak łatwo limity ustawić. Jedyne co można łatwo wyklikać to budżet z alertami. W przypadku przekroczenia progów lub całego budżetu dostaniesz powiadomienia (mogą być z opóźnieniem) ale API dalej działa i dalej może nabijać koszty. Żeby usługi zostały wyłączone i nie nabijały dalszych kosztów przy przekroczeniu budżetu trzeba samemu to obkodować przy użyciu
Tak I płaci kartą xD
Nic tylko być ich
@Niles: A komu w tych czasach się opłaca hostować stronki on premise? ლ(ಠ_ಠ ლ)
W drugiej kwestii („promil promila”) też się mylisz. W Amazon AWS 10% klientów wydaje rocznie ponad $500000, natomiast 6% powyżej miliona USD rocznie. Następnym razem zadaj sobie trud zweryfikowania tez postawionych na bazie swojej
Jeśli nie zalapales to chodziło mi że skoro do konta w chmurze podpinasz kartę, to znaczy że jesteś zwyklym leszczem który nie powinien mieć uprawnień do nabicia sobie 100k rachunku. Skoro mają ci chwila problemy że jakieś konto założone 5 minut temu wydaje roczną pensję na serwery,
@elf_pszeniczny: wydaje mi się, że znowu ekstrapolujesz swoją ograniczoną perspektywę i wydaje Ci się, że tak działa cały świat.
Pracowałem jako konsultant z olbrzymimi firmami w których przygoda z chmurą zaczynała się właśnie w ten sposób, że ktoś z działu
Tylko powodzenia w egzekwowaniu takich opłat od kogoś kto nie ma żadnego majątku.
@elf_pszeniczny: ktoś kto nie ma żadnego majątku zazwyczaj nie używa chmury publicznej (nie spotykam jakoś w branży typowych finansowych „gołodupców”), ale to nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia. Operator chmury nie zajmuje się egzekucją długów, sprzeda go specjalizowanej firmie za np. 50% wartości a resztę wpisze sobie w koszta. I przy marzy w usługach chmurowych pewnie
Ewentualnie czy podpięcie wirtualnej karty z revoluta da radę? Wtedy po prostu karta się zablokuje jak nie ściągną np 100 dolcó.