Aktywne Wpisy
Operator_imadla +83
Ostatnio na Reddit był wpis jak koleś wziął 50k USD kredytu żeby grać na giełdzie i w krótkim czasie obrócił to w 2 mln USD. Myślicie że to dobry pomysł wziąć kredo na grę? Szybko by się zwróciło #gielda

#6poziomraka, cala historia.
Elo,
Wczoraj minął dokładnie rok odkąd dowiedziałem się, że mam guza mózgu (skąpodrzewiak G3). Ścieżka do tej pory:
- operacja w styczniu na świadomce (doświadczenie nie z tego Świata)
- terapia skojarzona radio/chemio w marcu/kwietniu, 30
Elo,
Wczoraj minął dokładnie rok odkąd dowiedziałem się, że mam guza mózgu (skąpodrzewiak G3). Ścieżka do tej pory:
- operacja w styczniu na świadomce (doświadczenie nie z tego Świata)
- terapia skojarzona radio/chemio w marcu/kwietniu, 30
źródło: PXL_20250719_191318803.MP
Pobierz

Przepisy stanowią, że lekarz ma obowiązek świadczyć odpowiednią opiekę pacjentowi. W przypadku kobiet w zagrożonej ciąży, nadal priorytetem jest pacjentka. Lekarz ma obowiązek ratować oba życia ALE priorytet jest jasny. W przypadku ciąż terminalnych, każdy lekarz orzeka z przesłanki o zagrożeniu życia matki i ją właśnie ratuje, usuwając ciążę przed rozwiązaniem.
Różnicę w stosunku do stanu poprzedniego, stanowi realnie tylko zakaz usuwania płodów bez rąk, nóg czy z problemami które da się leczyć operacyjnie itd. No i oczywiście tych z podejrzeniem, syndromów.
Nie chce bronić tu nikogo ale jak czytam o dzieciach bez mózgów i o rodzeniu trupów to mnie skręca. Tak naprawdę to wiele hałasu o nic, dramatyzowanie, #protest i histeria, dokładnie jak z pandemią na początku... komuś na tym zależy.