Wpis z mikrobloga

Poszukuję ekspresu do kawy, zakładałem budżet około 3000 zł. Obecnie jest promocja na:
- Nivona CafeRomatica 841 - 3100 zł
- Melitta CI Touch F63-102 EU - 2900 zł

Zastanawiam się nad różnicami pomiędzy tymi ekspresami a MELITTA F53/1-102 CAFFEO PASSIONE OT który jest dostępny 800 zł taniej. Z dwóch kaw mlecznych jednocześnie mogę zrezygnować. Różnice typu mniejszy pojemnik na wodę czy kawę uznaję za istotne lecz to nie jest jakaś przewaga. Bardziej interesuje mnie to co jest w środku i mechanizmy czyszczenia :) Bo jeżeli jest to samo to chyba nie warto przepłacać?

#nivona #ekspresdokawy #kawa #melitta
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lorenzo_von_Matterhorn: Ja zwykle staram się polecać ekspresy po remoncie, bo za fajne pieniądze można dostać porządne sprzęty, ale jak ktoś ma wyższy limit cenowy, wiem jak zaparza jura i dlatego ją polecam. Do tago jej zaparzacz jest bezobsługowy.
  • Odpowiedz
Stosunkowo mało jest informacji na temat automatów, jakieś recenzje czy porównania to rzadkość niestety. Patrząc na porównania to sam już nie wiem czy po prostu nie wystarczy mi coś z serii 7xx np. Nivona CafeRomatica 756 która jest dostępna za 2400 zł.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Lorenzo_von_Matterhorn: Ja w swoim mam xsmalla za kilkaset złotych i działa jak złoto. Rodzinie dałem krupsy i są zadowoleni. Kombajnu nikt nie chciał, bo to duże i niewygodne, więc je sprzedaję ludziom, którzy myślą, że takie chcą ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Lorenzo_von_Matterhorn: a zapraszam zapraszam, może i kawy się napijesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko skończ p-------ć jaki jesteś oh i ah wszędzie, jak to zły prywaciarz ma wille i osobówki w leasingu z zestawu, jak to kierowca zarabia 10k miesięcznie, jak to ty żyjesz ponad innymi ludźmi (a tutaj wyszło że domu nie masz, a nawet mieszkania...), zaraz jeszcze się pewnie dowiemy czym jest ten super
  • Odpowiedz