Wpis z mikrobloga

Mireczki, szukam dobrego mechanika w Poznaniu. Generalnie w grę wchodzi bardziej wschodnia część miasta (Rataje, Starołęka, Chartowo, Śródka, osiedle Warszawskie itd) ale może być poza, o ile jest jakiś sensowny dojazd komunikacją.

Auto to Peugeot 307, 2006r., 2.0 benzyna + LPG. Obecnie mam problem prawdopodobnie z podciśnieniem w układzie dolotowym - gdy silnik się nagrzeje (przy jeździe miejskiej) to wywala mi błędy:

P1160 - niespójność położenia przepustnicy
P0113 - sygnał czujnika temperatury powietrza dolotowego (w rejestrze zapisane dane przy błędzie: temp. płynu 97 st, ciśnienie w kolektorze 1110mbar)
P0108 - sygnał czujnik ciśnienia w przewodzie dolotowym (błąd przy: temp. płynu chłodzącego 103 st, cisinienie w kolektorze 1110mbar).

Problem występuje właściwie tylko przy wolnej jeździe bez dobrego chłodzenia powietrzem i dzieje się to zarówno na benzynie jak i LPG - ostatnio przejechałem na benzynie 400km w krótszych i dłuższych odcinkach, po czym po 10 minutach szukania miejsca parkingowego powyższe błędy wróciły. Silnik przechodzi w jakiś tryb awaryjny, gdzie ciężko nawet ruszyć i muszę odczekać trochę aż silnik ostygnie - wtedy wszystko wraca do normy.

Szukam kogoś kto by mi to ogarnął - byłem wcześniej u jednego elektryka, który stwierdził, że być może rozrząd nie jest poprawnie ustawiony i rzeczywiście tak było, ale po ustawieniu rozrządu problem i tak wrócił. Zostawiam teraz auto ponownie u niego na dalsze sprawdzenie - skoro rozrząd nie był winowajcą - ale chciałbym znaleźć jakiś serwis bliżej miejsca zamieszkania.

Serwisuje ktoś swoje auto w warsztacie godnym polecania w tej części Poznania?

#poznan #motoryzacja #mechanikasamochodowa #mechanika #warsztat #peugeot
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MathiasRaven: Wymień cewkę zapłonową i śmigaj. Jak zacznie się problem na ciepłym silniku weź multimetr i zmierz napięcie na akumulatorze. Jak będzie skakało i dziwne rzeczy pokazywało typu 30v to masz potwierdzenie.
  • Odpowiedz