Aktywne Wpisy
BrakWolnegoLoginu +622
W takim kraju zyjemy xD Mlodzi doslownie mowia wprost jakie maja problemy, a boomerzy im mowia, ze wcale takich nie maja I wypisuja przy tym litanie o tym, ze kiedys to bylo tera to nie jest. Sam jestem inzynierem lvl28, zarabiam 4800 do reki w biurze. Umowe o prace na rok dostalem po 9 miesiacach okresu probnego na umowe zlecenie, w niemieckim korpo xD Nie wiem co mam robic innego, zeby zaczac
źródło: chrome_screenshot_29 Oct 2025 12_52_44 CET
Pobierz
tojapaweu +96
Lista samochodów, którymi jedzie Janusz - niedzielny kierowca albo dziadek z refleksem slow-motion.
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
Ja zacznę:
#motoryzacja #samochody
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Auto to Peugeot 307, 2006r., 2.0 benzyna + LPG. Obecnie mam problem prawdopodobnie z podciśnieniem w układzie dolotowym - gdy silnik się nagrzeje (przy jeździe miejskiej) to wywala mi błędy:
P1160 - niespójność położenia przepustnicy
P0113 - sygnał czujnika temperatury powietrza dolotowego (w rejestrze zapisane dane przy błędzie: temp. płynu 97 st, ciśnienie w kolektorze 1110mbar)
P0108 - sygnał czujnik ciśnienia w przewodzie dolotowym (błąd przy: temp. płynu chłodzącego 103 st, cisinienie w kolektorze 1110mbar).
Problem występuje właściwie tylko przy wolnej jeździe bez dobrego chłodzenia powietrzem i dzieje się to zarówno na benzynie jak i LPG - ostatnio przejechałem na benzynie 400km w krótszych i dłuższych odcinkach, po czym po 10 minutach szukania miejsca parkingowego powyższe błędy wróciły. Silnik przechodzi w jakiś tryb awaryjny, gdzie ciężko nawet ruszyć i muszę odczekać trochę aż silnik ostygnie - wtedy wszystko wraca do normy.
Szukam kogoś kto by mi to ogarnął - byłem wcześniej u jednego elektryka, który stwierdził, że być może rozrząd nie jest poprawnie ustawiony i rzeczywiście tak było, ale po ustawieniu rozrządu problem i tak wrócił. Zostawiam teraz auto ponownie u niego na dalsze sprawdzenie - skoro rozrząd nie był winowajcą - ale chciałbym znaleźć jakiś serwis bliżej miejsca zamieszkania.
Serwisuje ktoś swoje auto w warsztacie godnym polecania w tej części Poznania?
#poznan #motoryzacja #mechanikasamochodowa #mechanika #warsztat #peugeot
Tutaj jeżdżę i większych niespodzianek nie miałem. Na Rataje wracam poznańskim MPK.
Mechanik samochodowy LPM AUTO
Warszawska 39/41, 61-128 Poznań
61 653 76 61
https://maps.app.goo.gl/FACHuQse5edeDYB69