@Soulmyr: jakby ktoś zgłodniał, to podaję przepis na KACZE UDKA (tylko pamiętajcie, że stare kaczory trzeba dwa razy dłużej marynować i dwa razy dłużej piec)
2 kacze udka 5-6 średnich ziemniaków 1 łyżka suszonego majeranku 1/3 szklanki dżemu z porzeczki lub borówki 1/3 szklanki czerwonego wina sól morska, świeżo mielony pieprz Ziemniaki obieramy, kroimy w ok. 1,5 cm kostkę i wkładamy do małej brytfanki. Kacze udka obsmażamy na patelni od strony
2 kacze udka
5-6 średnich ziemniaków
1 łyżka suszonego majeranku
1/3 szklanki dżemu z porzeczki lub borówki
1/3 szklanki czerwonego wina
sól morska, świeżo mielony pieprz
Ziemniaki obieramy, kroimy w ok. 1,5 cm kostkę i wkładamy do małej brytfanki. Kacze udka obsmażamy na patelni od strony