Wpis z mikrobloga

Cześć, szukam wkrętarki do zastosowań amatorskich, raz na miesiąc coś przykręcić, raz na rok coś wywiercić. Wystarczy mi wkrętarka, 1 bateria, ładowarka, idealnie do 300zł, max 400zł.
Oglądałem w LIDLu wkretarke Parkside w okolicach 200zł, ale nie powaliła. Mam też złe doświadczenia z innym sprzętem Parkside. Podobają mi się Ryobi, ale mają wysokie baterie przez ten wystający słupek, przez co gdybym kupił inny sprzęt w przyszłości to nawet ciężko o adapter do baterii od Ryobi.

W tym momencie patrze na:
https://allegro.pl/oferta/wkretarka-20v-50nm-skil-1x2-5ah-9309136669
https://allegro.pl/oferta/black-decker-wkretarka-18v-li-ion-bdcdc18k1-30nm-8770095647
+ jest coś jeszcze wartego uwagi?

#elektronarzedzia #narzedzia #majsterkowanie
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@yesmaybe wkrętarka Parkside z Lidla to mistrz wkrętarek - zrobiłem nią remont kawalerki, również w domku drewnianym poradziła sobie z wierceniem. Brat ma starszy model i też jest niezastąpiona. Wcześniej gardziłem wkrętarkami, ta odmieniła moje życie :)
  • Odpowiedz
@yesmaybe: Jeśli szukasz sprzętu za 300zł to wszystko z marketów budowlanych za tą cenę będzie podobnej jakości. Co najwyżej popatrz na ergonomię. Myślę że do zastosowań, które podałeś do 300zł coś sensownego znajdziesz.

Zastanów sie jeszcze nad wyborem sklepu... z tego co wiem w Casto i Leroy ewentualne zwroty, wymiany towaru czy reklamacje załatwiane sa od ręki... znaczy się o ile rząd nie zamknie punktów obsługi klienta.
  • Odpowiedz
@yesmaybe: Mam Ryobi, już drugą. Akumulator 2Ah i 5Ah i nie narzekam

Ale lidlowy parkside za 200zł to też świetna opcja. Dziś bym kupił, gdyby mój ryobi za 450zł się zepsuł.
  • Odpowiedz
@yesmaybe: Wiertarko wkrętarka parkside performence za 3 stówy, albo ta za 2. Tą za 2 miałem okazje pracować dobra, znajomy sobie chwali bardzo, a pracuje nią w firmie, jakieś montaże, kamery itd. Spadała mu wielokrotnie i bez szwanku działa. Black&Decker mam wkrętarkę inny model, starszy, powiedziałbym że słaba jakość wykonania. Skill to jakiś lepszy BASS chyba, jednorazowe sprzęty.
  • Odpowiedz
@PIGMALION: Na pierwszy rzut oka wygląda super, bardzo mi się podoba opcja ładowania przez USB, brak potrzeby szukania ładowarki, podłączania specjalnie, kabel micro i ładowarke USB zawsze gdzieś mam. Tylko ogarniam temat i 12V 1,5Ah to jest 18Wh, to jest tyle co półtorej ogniwa 18650, wszystkie 18V 2A mają 2 razy taką pojemność. Opinie na stronie Castoramy też mało przychylne.
  • Odpowiedz
@yesmaybe: Zamówiłem w końcu tego Parkside ze strony Lidla z baterią, wietrłami i bitami, wszystko za 200zł. Długo myślałem o Ryobi, niewiele zabrakło i bym kupił. Ale jednak cebula wygrała, Parkside ma dużo tańsze baterie i łatwiej do nich kupić lub dorobić adapter na inne narzędzia a przy Ryobi o adapterach można zapomnieć. Dzięki za pomoc!
  • Odpowiedz
@yesmaybe: Przy ryobi tez jest ten plus, że ten jeden akumulator pasuje do setki róznych sprzetów jak nie więcej, więc jeśli coś byś tam rozbudowywał w przyszłości w warsztacie to już problem akumulatorów z głowy
  • Odpowiedz