Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem w 4 klasie technikum na kierunku informatyk(nie wiem co ja tu robię). Z matmy jestem noga, za to cała historia/geografia(większość to teoria ) wchodzą jak masło. Chciałbym zdawać maturę z biologii i czegoś jeszcze co pozwoliłoby dostać się najlepiej na medycynę, albo podobne tego typu kierunki. Jest jeszcze jakiś przedmiot opierający się głównie na teorii tak jak biologia i punktowany na tego typu kierunki? Dodam że biologie miałem w 1 klasie i zaczynałbym od zera. Ewentualnie myślałem o prawie bo jak wyżej historia wchodzi mi jak masło, musiałbym się douczyć tylko wos-u. Wracając do biologii materiał z podręczników do rozszerzenia i robienie arkuszy wystarczy czy potrzebne będą jakieś dodatkowe materiały?
#medycyna #lekarski #techbaza #licbaza #matura

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f91b884c53de577b9aae896
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: Daruj sobie Biologię i idź w to, co Ci wchodzi jak masło. Jeśli Cię to kręci, idź w to. Nie ma co pchać się na medycynę bez matury z biologii, co gorsza - profilu bez rozszerzonej biologii w liceum. Ludzie próbują się po kilka razy dostać na medycynę, także ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Można dostać się na medycynę bez zdawania matury z biologii, jest całkiem sporo osób, które idą na medycynę po mat-fizie. Np w Łodzi można wybrać 2 przedmioty z biologii, chemii, matematyki i fizyki.
  • Odpowiedz