Aktywne Wpisy

winokobietyiwykop +315
#debata #zandberg #oswiadczenie
Adrian Zandberg IMO z RiGCzem.
Wprowadza jak zawsze duzo kultury do debaty, merytoryczny, logiczny, ale polski wyborca woli chyba jednak slowne MMA niz intelektualny strumiem swiadomosci. No i lubi jak stoi za kandydatem duza powazna partia a nie kilku gimbusow (bez urazy, ale jakie zaplecze ma Razem? Jakich ekspertow?).
Mimo tego zaglosuje na goscia w 1 turze - taka klasa polityczna i poziom bylby dobry
Adrian Zandberg IMO z RiGCzem.
Wprowadza jak zawsze duzo kultury do debaty, merytoryczny, logiczny, ale polski wyborca woli chyba jednak slowne MMA niz intelektualny strumiem swiadomosci. No i lubi jak stoi za kandydatem duza powazna partia a nie kilku gimbusow (bez urazy, ale jakie zaplecze ma Razem? Jakich ekspertow?).
Mimo tego zaglosuje na goscia w 1 turze - taka klasa polityczna i poziom bylby dobry
Tobol +6
W końcu, 3 tygodnie docinania, kotwienia, montowania i efekt piorunujący! I żona zadowolona.
#schody #budowlanka #wykonczenia #diy #budownictwo
#schody #budowlanka #wykonczenia #diy #budownictwo
źródło: image
Pobierz

Otóż założyłem sobie imperium, dokładnie to Ajuraan we wschodniej Afryce z kulturą somalijską i religią jakiegoś lokalnego pogaństwa.
Zacząłem sobie robić mariaże z hiduskimi religiami, bo one nie są tak wściekle wrogie jak katolicyzm i islam wobec mojej religii.
I w wyniku tych mariaży z kilkoma wojnami pretendentów udało mi się założyć drugie imperium Rajastan.
Nie chcę za bardzo blobować i postanowiłem się pozbyć tego imperium i oddać je jakiemuś krewnemu z mojej dynastii, któremu za młodu kazałem nauczyć się ich religii - by go od razu na wstępie nie zabili, dodatkowo umocniłem mu pozycję nadając dziesiątki zdobytych hrabstw, a ten je rozdysponował wg własnego widzimisię i wasale go za to kochają.
Zostawił sobie tylko tyle prowincji ile wynosi jego limit domeny.
Problem pojawia się gdy chcę mu oddać tytuł cesarski, bo on sam już posiada ze 3-4 tytyły de jure tego cesarstwa.
To pozostali królowie wchodzący w skład de jure tego cesarstwa a jednocześnie moi wasale, nie chcą zostać przekazani pod władzę swojego prawowitego cesarza tylko zostają u mnie.
Nie mam pojęcia jak się pozbyć tych wasali na korzyść tego gościa z którego chcę zrobić cesarza.
W ck2 to chyba automatycznie zostawali przekazywanie wraz z tytułem jeśli się chyba opcję zaznaczało "include lower tier titles" - tak było z tytułami a wasale domyślnie zostawali przekazywani.
A tutaj zostaje mi ze czterech wasali z tamtego cesarstwa, a po przekazaniu tytułu nie można przekazać wasali komuś z innego kraju (bo staje się on ode mnie niepodległy)
Ten cesarz ma całkiem mocną pozycję i chciałbym mu tych wasali oddać bez walki, bo w trakcie potyczki no to niema ze mną szans najmniejszych (jeszcze wasale go ubiją - dlatego mam z nim sojusz by w razie obalenia cesarza wesprzeć go zbrojnie - niech pozamyka wszystkich do więzienia ;D)
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to pozabierać te cztery tytuły królewskie wasalom - i tak są niewierni względem mnie - nawet jak się zjednoczą to nawet lepiej, bo nie będę musiał zamykać wszystkich osobno i przekazać je najpierw przed tytułem cesarskim.
Jeden wasal tylko jest mojej religii i temu to akurat też chciałbym zabrać tytuł, ale nie mogę zrobić tego bez powodu bo mnie wasale za tyranię zajadą ;D
Ktoś ma jakiś pomysł jak przekazać wasali razem z tytułem imperialnym?
Dodam jeszcze, że ci wasale mają inną religię niż ten, któremu chcę przekazać tytuł, liczę że sam ich nawróci albo przynajmniej pozamyka i zrobi porządek ;D
#ck3
Jedyne co wymyśliłem, to zdegradować wszystkich pozostałych wasali do rangi księcia i odebrane tytuły królewskie dać temu - z którego chcę zrobić cesarza
Taka próba zabrania jednemu wasalowi tytułu kończy się tym, że w szeregi rebelii wstępuje kilku wasali niewiernych jako obrońcy - i tutaj jest nieważne jaką mają religię i jaką opinię o władcy - byle byli w tej
W aktualnej wersji poprawili ten ożenek.