Aktywne Wpisy

bronxxx +11
Dwa wielkie molochy ku uciesze plebsu robią sobie poligon, a biedota się cieszy. Trwa zimna wojna i nic innego. Nie wyścig zbrojeń, a zużywanie tego, co już się nie nadaje do użytku. Kolejny impuls do napędzania gospodarek. A wam wielkim znafcom wojny, aż się jaja gotują. Oni piją szampana za kulisami, zwykli ludzie giną, a wy dodajecie do tego ideologię xD uwazacie wujka usa za bohatera, kiedy on #!$%@? robi biznes życia

deityrain +6
Gdzie znaleźć myszka szarego co interesowałby się warhammerem, grał ze mną w path of exile i oglądał anime?
Nie dla #kobiecyprzegryw to, dla j0lki taki ehhh
#przegryw
Nie dla #kobiecyprzegryw to, dla j0lki taki ehhh
#przegryw

Chciałem to napisać trzymając się OOP i używając wzorców.
Zrobiłem też deploy na GitHub Pages: The Sencillo Game
Wymagania: Chrome, Edge, Opera.
Firefox nie odpali ponieważ nie obsługuje OffscreenCanvas
Liczę, że ktoś zajrzy do kodu :).
Podpowie co muszę poprawić gdzie mam braki.
P.S. Myślicie, że mam szanse zdobyć prace w wieku 30 lat bez matury?
#javascript #typescript #webdev #gamedev #programowanie #programista15k #naukaprogramowania #pracait
@Deflaut:
@Deflaut: W testach jednostkowych. Nie ma żadnego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
constructor() {
this.timeCounter = document.getElementById(
selectors.timeCounter
) as HTMLSpanElement;
ma średni sens, lepsza praktyka jest od razu pisać :
private readonly timeCounter = document.querySelector(selectors.timeCounter);
zwróc uwagę też, że querySelector to generyk, więc nie musisz robić rzutowania typu przy użyciu
@Deflaut: Niby mam studia i dyplomy, ale na rozmowach jakoś wszyscy zapominają o nie zapytać. Poważnie, na żadnej rekrutacji słowa nie było o wykształceniu, więc o ile to nie jest giga korpo, nikt o to nawet nie pyta.
1. Dobrze jest do skryptów dorzucać wszystkie potrzebne zależności (parcel missing).
2. Commity zawsze z dużej, tak jak to robiłeś
Użycie 'generyka' zamiast rzutowania chyba faktycznie lepiej wygląda, tylko na końcu będę musiał dodać jeszcze '!', żeby go zapewnić, że query nie zwróci nulla.
Co do enuma też się zastosuje.
Pusta linia - linter mi kazał xD. też mi się to dziwne wydawało, ustawie go tak, żeby tego nie wymagał skoro tak się nie pisze.
Komentarz usunięty przez autora
Zarabiam 15zł/h netto