Wpis z mikrobloga

@Radi0aktywna: mnie bardziej ciekawi dlaczego nikt nie widzi problemu, że na całym swiecie sa ciuchy i rozne p------y z USA nawet bielizna... a na wykopie ludzie maja ból d--y o bombki czapki czy inne koszulki patryiotyczne o_O
  • Odpowiedz
@Radi0aktywna: bo nie rozumiesz pojecia patriotyzmu ;)

To tak jakby katolik nie mogl mieszkac np. W UK bo tam wiekszosc osob jest niewierząca. Tak przykladowo katolik nosi krzyżyk, żyje według przykazań itd. Dla patrioty ważna jest, historia, kultura, tradycje państwa. Ciezko coś zrobic jak rządzący nie pomagaja w rozwoju państwa, opozycja tylko potrafi narzekac a na wypoku stało sie modne oczernianie wszystkiego co Polskie... Historia zawsze zatacza koło, jeszcze przyjdą
  • Odpowiedz
@johnmorra: no widzisz, a ja znam raczej same przypadki wyjeżdżające do np. UK i siedzą na zasiłkach, a takie rzeczy chwalą i wielce się noszą, więc prosilabym byś na podstawie jednego screena nie stwierdzał co rozumiem a czego nie
  • Odpowiedz
@Radi0aktywna: no to współczuję towarzystwa w jakim się obracasz w takim razie. Ja przez wiele lat jak jestem w UK poznałem tylko jedną rodzine która brała benefity. gosciu normalnie pracował ale brał coś tam od panstwa (mial na utrzymaniu 2 dzieci i żone ktora kompletnie 0 angielskiego, dopiero po paru latach poszla do pracy)

Ty za to piszesz ze znasz same przypadki ludzi ktorzy wyjezdzaja i siedza na zasilkach hehe
  • Odpowiedz
@johnmorra:
znam przypadki nie jest tożsame z tym, że się z takowymi zadaję :). Zasiłki za dziecko, za bezrobocie, za chorobę psychiczną którą nie trudno symulować... Cieszę się, że masz takich zaradnych znajomych ehkm. patriotów. Dla mnie temat jest wyczerpany, chyba że potrzebujesz bardzo coś jeszcze dodać. Jak nie to miłego scrollowania
  • Odpowiedz