Wpis z mikrobloga

Far Cry 3 (2012)

No, w końcu po niemal 6 latach od zakupienia przeszedłem ten zacny tytuł :) Grę ogólnie oceniłbym jako bardzo dobrą, choć na pewno nie wybitną. Pod względem fabuły bardzo fajna i wciągająca (świetna postać Vaasa), ale ogólnie momentami bardzo nierówna i monotonna. Do poprzedniej części FC podchodziłem kilka razy i zawsze kończyło się porzuceniem gry z powodu monotonnej rozrywki - w trójce na szczęście tego uniknąłem i dotrwałem do końca. Oprócz głównego wątku (który na szczęście jest dosyć długi) podobał mi się feeling broni i strzelania - likwidacja przeciwników jest w tej grze dziwnie satysfakcjonująca (pod tym względem przypomina mi nieco feeling broni z BF: Bad Company 2). Cóż jeszcze mogę dodać? Pod względem technicznym (graficznie) gra wygląda bardzo ładnie, mimo że od premiery już mięło prawie 8 lat, momentami aż się zatrzymywałem i podziwiałem sceny ()
Jeśli chodzi o wady FC3 - IMO jest nią niewątpliwie dosyć monotonna i mało ciekawa eksploracja wysp na której toczy się akcja gry. Co prawda odkryłem całą mapę i zdobyłem wszystkie posterunki przeciwnika, ale pod koniec nie będę ukrywał że miałem przesyt. Bo ile posterunków/wież radiowych można zdobywać? Wiem, że gra oferowała różne zadania poboczne i wyzwania (Próby Rakyat, zrzuty zaopatrzenia, polowania, szukanie listów etc.) ale mimo wszystko uważam, że były one tylko zapychaczami w większości wypadków - BTW, podziwiam ludzi, którzy zdobyli wszystkie figurki kultu ()
Podsumowując - bardzo dobra, choć nie pozbawiona wad gra - polecam w sam raz na jesienne, deszczowe wieczory ( ͡º ͜ʖ͡º)

#gry #farcry
Adax_DD - Far Cry 3 (2012)

No, w końcu po niemal 6 latach od zakupienia przeszedłe...

źródło: comment_1602358832XdWMJiFA5GS7SxDtgTPZTK.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PIKUSP: Szczerze to podziwiam za upór - ostatecznie mi zostało 11 osiągnięć z single playera. Natomiast screenem przypominałeś mi o tym cholernym Uplay. Grę kupiłem na Steamie (co ciekawe w promocji za 30 zł już w 2014), który "przekierowuje" na Uplay i trzeba się z kolejnym louncherem męczyć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Adax_DD: pierwsza połowa jest spoko, druga połowa to to samo co pierwsza ale bez vaasa. Polecam ominąć FC4, bo to to samo co FC3 tylko inna lokacja + denerwujące fortece. Za to przy 5 bawiłem się najlepiej, chociaż tutaj zawodziły walki z bossami (za łatwe)
  • Odpowiedz
@bolczan: No właśnie 4 części nawet nie mam w swojej kolekcji, 5 planuję przejść za jakiś czas ( ͡º ͜ʖ͡º) Teraz z FPSów przechodzę staruszka Medal of Honor: Pacific Assault ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Adax_DD: Polecam Far Cry Primal. Przeszedłem ostatnio i też bardzo dobrze się bawiłem. Trochę taka odskocznia od tego ciągłego strzelania z pistoletów i karabinów.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Adax_DD:

A ja ze swojej strony bardzo polecam FC4, warto żebyś chociaż spróbował zagrać, a nie od razu rezygnował z tej części ( ͡º ͜ʖ͡º)
Piątka to oczywiście sam miód, chociaż ma swoje małe wady. No i świat gry jest po prostu przepiękny, polecam zrezygnowanie z samochodów i szybkiej podróży ( ͡º ͜ʖ͡º)

Primal też bardzo spoko, tak jak kolega
  • Odpowiedz