Masło, mleko i cukier gotujemy w rondelku póki cukier się rozpuści. Odstawiany na chwilę, aby delikatnie się przestudzilo, po czym dodajemy mleko w proszku. Dokładnie mieszkamy i dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i pokruszone herbatniki, a do drugiej żurawinę. Mieszamy i wykładamy ciemną warstwę na dół pojemniczka,
Warstwa biała z Żurawiną i warstwa czekoladowa z herbatnikami (。◕‿‿◕。)
#gotujzwykopem #gzw #gotujzmikroblogiem
1/4 szklanki mleka
1/4 szklanki cukru
200g mleka w proszku
1 opakowanie herbatników
1 duża łyżka kakao
40g żurawiny
Masło, mleko i cukier gotujemy w rondelku póki cukier się rozpuści. Odstawiany na chwilę, aby delikatnie się przestudzilo, po czym dodajemy mleko w proszku. Dokładnie mieszkamy i dzielimy na 2 części.
Do jednej dodajemy kakao i pokruszone herbatniki, a do drugiej żurawinę.
Mieszamy i wykładamy ciemną warstwę na dół pojemniczka,