Aktywne Wpisy

raison_detre +4

Van-der-Ledre +25
#!$%@?. Ukryłem się we wgłębieniu na pagórku, zasypałem trochę śniegiem i czekałem. Aż się doczekałem. Było kilka ich. Ten jeden podszedł najbliżej. Nie wiem czy mnie widział. Dzieliło nas kilka metrów. Chwilę postał i uciekł. Ja także po chwili uciekłem. Chyba sobie poszła ta wataha. Myślałem ogółem, że więcej ich jest.
#przegryw
#przegryw

1. Premier ogłasza, że w całym kraju obowiązkowe będą maseczki również na dworze (w Krakowie nawet na polu).
2. Minister i komendant policji ogłasza, że wprowadzają politykę zero tolerancji dla ludzi bez maseczek,
3. Kolejny sąd orzeka, że "w przepisach prawa nie ma przepisu nakazującego noszenie maseczek osobom zdrowym",
a na stronie RPO od 5 miesięcy wisi sobie wystąpienie do premiera o poprawienie przepisów.
i co?
i gówno.
#polska #krajzdykty #pis #dobrazmiana #koronawirus
Dokładnie widać jaki stosunek do prawa mają rządzący. Jest dla nich nieistotne. Kto by się tam przejmował że rozporządzenie nijak współgra z ustawą która nadaje mu jakąkolwiek sprawczość. Co z tego że wiadomo o tym od miesięcy. Nie ma sensu tego poprawiać, dowalmy większe represjonowanie, większość się wystraszy i będzie unikać problemu. Szok. Obywateli
@FlasH: ( ͡° ͜ʖ ͡°)