Aktywne Wpisy

Putrid +163
Dlaczego ciągle słyszę płacz o miasta powiatowe? Przecież istnienie takich miast nie ma sensu, jaki jest sens istnienia 10 miast po 20k mieszkańców, zamiast jednego 200k? Przecież takie małe miasta i tak muszą mieć zarząd jakichś miejskich spółek, takich jak wodociągi miejskie, zarząd dróg itp. Trzeba utrzymać 10 dyrektorów wodociągów zamiast jednego. Prezydent takiego miasta zarabia tyle samo, a zdarza się, że więcej niż prezydent wojewódzkiego. Nie opłaca się tam budować szpitali

Da się to jakoś ogarnąć?
#emigrujzwykopem #emigracja #praca #pytanie
Wygląda na to, że przyfarciłem z wyborem biura, bo standard mieszkań spoko, ludzie też fajni, cebulactwa nie stwierdzono. Jak szukasz roboty w
HR Xperience, biuro mają w Szczecinie, rekrutowali mnie zdalnie przez skype i maile, drukowanie i skanowanie podpisanych papierów wymagane. Wrzucili mnie do pensjonatu 20km od roboty (pracuję w Ulm), dojeżdzam ze jedną parą, bo wyjechałem bez auta. Standard dobry, jak to w pensjonatach. Opinie na GoWork mają wyważone, masowego hejtu nie widziałem.
Ofert sporo z różnych miejsc, magazyny, komisjonowanie, wózki widłowe itp. Chociaż były też oferty
@pawel-niczyporek: i jak,wyjechałeś przez tą agencję? Warto?
@Mariano86: a jak wygląda sprawa zakwaterowania, jest szansa na pokój jednoosobowy?
Większość czasu pracuję 8h chociaż ostatnio dobrowolnie 9.5h, bo przed świętami więcej roboty.
Niemcy od dziś wprowadzają twardy lockdown, więc nie wiem czy za chwilę wszystkich z pod agencji nie wywalą z braku pracy. Można się przenieść na inny projekt