Wpis z mikrobloga

Pytanie do tych dla których Książę Półkrwi jest najlepszą albo jedną z najlepszych części. Co Wam się w tym filmie podoba? Dla mnie osobiście jest on tragedią i najgorszą częścią. Nudny jak flaki z olejem, do tego z tragicznym rozdmuchanym love story. W tej części jest tyle cringowych scen że aż ciężko wymienić wszystkie na czele ze sznurówką, Dumbledorem pytającym czy Harry kręci z Hermioną, a scenę z Ronem leżącym w skrzydle szpitalnym to muszę za każdym rozchodzić. Serio pytam. Co Wam się w tej części tak podoba że tak ją lubicie?
#harrypotter
  • 7
@Almaak: Film jest słabiutki, zdecydowanie najgorszy z całej serii, która po objęciu stanowiska przez Yatesa (czyli od Zakonu) straciła swoją magię, a mroczność chcieli uzyskać przez niemal czarno biały obraz (jak w Księciu.. A nie tędy droga, patrz : 3 część) I co najlepsze, najgorszy reżyser dostał najwięcej filmów + Fantastyczne zwierzęta.
@Czarendzer: Też mnie to zastanawia czemu aż tyle filmów dostał. Z tego co pamiętam Warner miał na początku zasadę że jeden reżyser może max 2 filmy zrobić. Niestety, szkoda że od niej odstąpili i dla niego zrobili wyjątek
@Almaak: Jeszcze Insygnie mu się w miarę udały... Ale o ile lepsze by to były filmy, gdyby reżyserem został np Cuauron... (Wiezień Azkabanu) Książe to jedyny film z serii, którego nie jestem w stanie obejrzeć ponownie w całości.