Aktywne Wpisy

Shyvana +10
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
nowszyja +15
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Witam serdecznie.
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak to jest z prawem dziedziczenia?
W ck2 wystarczyło sobie wprowadzić feudalizm i mieć zreformowaną religię by można było sobie wybrać jakieś prawo dziedziczenia inne niż podział ziemski (chyba, że religia na to nie pozwala)
Tutaj w ck3 są jakieś dwa rodzaje podziału ziemskiego, seniorat, primogenitura, ultimogenitura i chyba coś jeszcze.
Najbardziej zależałoby mi na Ultimogeniturze, ale technologia, która umożliwia jej odblokowanie jest aż w późnym feudalizmie - czyli zanim do niej dotrzemy to już będzie rok bodaj co najmniej 1200/1300+
Także cieszyłbym się nawet ze zwykłego elektoratu - tyle tego systemu nie można na pewno wybrać w systemie plemiennym/ ba nawet żadnego innego niż podział ziemski nie można wybrać.
Interesuje mnie zatem, czy jest możliwy do przyjęcia elektorat po przejściu na feudalizm, z jakimiś rozsądnymi wymaganiami niż technologia w late feudal?
To pytanie dla tych co to już przeszli na feudalizm - bo muszę powiedzieć, że reformowanie religii (a nie chcę przechodzić na katolicyzm itp, bo to droga na skróty ;D) wymaga całkiem karkołomnej ilości pobożności- którą na szczęście można zmniejszyć perkiem.
Bardzo fajnym