Wpis z mikrobloga

@skeeto666: nie daj się presji innych kierowców. Rób swoje, jedź swoim tempem, jedź zgodnie z zasadami. Jeżeli jakiś narwaniec siedzi ci na zderzaku i chce wyprzedzać na podwójnej ciągłej to jego problem nie twój. Jeżeli jakiś idiota jest wyjątkowo agresywny - zjedźna pobocze, odpal wykop, przewiń jedną stronę głównej albo mikrobloga i jedź dalej - więcej już tego idioty nie spotkasz.
  • Odpowiedz
@skeeto666: nie jestem zawodowcem, mam prawko od 14 lat, nalatałem przez ten czas prawie 500kkm i niemal cały czas jeżdżę z Google Maps nawet po swoim mieście, główny powód: korki, wypadki i objazdy. Google Maps od razu reaguje na jakieś zatory i prowadzi mnie inną trasą o której bym nawet nie pomyślał. Więc nawet codzienną trasę do pracy zawsze jeździłem z nawigacją.
  • Odpowiedz
@skeeto666: Nie używać telefonu podczas jazdy, cały czas skupiać się na jeździe.
Jechać nie co wolniej po mokrej nawierzchni szczególnie gdy dopiero zaczyna padać.
Nie być ch**em a będzie dobrze. Polecam oglądać na YT kanał "polskie drogi", pobudza wyobraźnię.
Jeździć przepisowo, mino to że jest to źle odbierane w naszym kraju. Szerokości na drogach.
  • Odpowiedz
@skeeto666:
- Bieg redukuj przed znakiem ograniczenia prędkości.
- Tato mi mówił, żeby wchodzić w zakręt na lekkim gazie. Wiadomo prędkość wcześniej zmniejszasz, a ten gaz to nie za dużo, ma być stała prędkość. Nie wiem po co, ale nie miałby powodu, żeby mnie okłamywać.
- Uważaj na pasach jak jest korek, a ty jedziesz przeciwnym pasem ruchu (żeby nie zrobić tak jak wiadomo kto, wiadomo komu i wiadomo gdzie)
-
  • Odpowiedz
@skeeto666: To, że masz zielone/pierwszeństwo nie znaczy, że masz jechać na pałe. Jak się dostosujesz do tego to unikniesz 90% incydentów z stron pokroju stopcham ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz