Wpis z mikrobloga

Mirki, takie szybkie pytanie. Muszę kupić na dniach auto. Niestety wypada na używane, ponieważ mój budżet został nadszarpnięty remontami i na wiele sobie pozwolić nie można. Przez 6 lat użytkowany był diesel xsara picasso z 2006 roku, to też tym razem chcę przejść na benzynę z jakimś wyższym rocznikiem. Oprócz tego, że auto ma być niezawodne technicznie, to też jakoś wyglądać żeby się żonie podobało i dużo miejsca w nim było. Na co byście oddali głos? A może macie jakieś inne propozycje do 30 tys. zł?
#motoryzacja #uzywaneauto

Jakie auto?

• Nissan Qashqai 2010 190 tys. przebiegu 16.0% (12)
  • Nissan Qashqai 2009, 150 tys. przebiegu 21.3% (16)
  • Chevrolet Orlando 2013, 112 tys przebiegu 10.7% (8)
  • Chevrolet Captiva 2010, 143 tys przebiegu 1.3% (1)
  • Opel Meriva 2011, 83 tys. przebiegu 6.7% (5)
  • Dacia Logan 2018, 58 tys. przebiegu 44.0% (33)

Oddanych głosów: 75

• 26
  • Odpowiedz
@spacja_enter: Mondeo mk4? Albo Insignia A oba maja ponad 500l kufra. Ford bardziej przestronny ale w kraju głównie diesle za to Insignia ma mega silnik 1,6 turbo 180KM (jest tez 2.0 220 kuca ale to w mieście lekko łyknie 12l). Oba będą dobrze dopchane i w miarę świeżo wyglądające
  • Odpowiedz
@pandafix: dustera oglądałem, w podobnym roczniku niestety ubogie wnętrze w stosunku do pozostałych. Yeti dla mnie fajne, ale tu już ten kolor niestety nie za bardzo (brązowy), lepiej wygląda w białym kolorze, ale takich to ze świecą szukać za 30k. A seat altea - ładny, ale nasłuchaliśmy się o problemach z rozrządem znajomego, że strach.
  • Odpowiedz
@StukilowaRurzowa: masz rację, ja mam sedana i asfaltu nie opuszczam nigdy:) stad dla mnie 18”, niższy profil i szersza guma dla komfortu prowadzenia (oczywiście w ramach rozsądku i katalogu producenta;) - nie ma nic gorszego niż fury na komicznie wielkich nieoryginalnych felgach z oponą o profilu czterech kartek:)
  • Odpowiedz