Aktywne Wpisy
elzevir +271
#zalesie #gorzkiezale #januszebiznesu #wroclaw #gastronomia
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
TLDR: Zwykła herbata w restauracji za 20 zł to jakiś absurd.
Coś we mnie wczoraj pękło. Byłem w sobotę i w niedzielę w dwóch restauracjach. W obu herbata kosztowała 20 zł. Czy to ja straciłem kontakt z rzeczywistością czy restauratorzy? Uprzedzając pytania:
- zwykła herbata, nawet bez dzbanuszka, tak żeby sobie móc zrobić dolewkę ;)
- bez żadnych miodów, konfitur, udziwnień, zwykła herbata szt. 1
- restauracje
Ostatnio zrobiłem z antrykotu mielonego 100% ale czuje ze przydała by się domieszka innej partii wołowiny. Ktoś się specjalizuje w tych wyrobach ?
#gotujzwykopem
Zresztą rozmawiałem z nim o proporcjach i mówi że generalnie nie żadne dobre mieso i oni zależnie od regionu robią różnie. Np. Missisipii burgers są całkiem różne w smaku od tych np z Teksasu.
Żeby eksperymentować i mieszać, bo wychodzą wtedy super rzeczy ale...
Z amerykańskim burgerem widzę dużo analogii do naszego bigosu. Niektórzy dają śliwki, inni wędzonke, inni kiełbasę, ale jak się ktoś przyłożyć i nie przegnie to ciężko to #!$%@?. (✌ ゚ ∀ ゚)☞
ja już w USA nie mieszkam, ale jak juz jestem to uwielbiam tam jeść. Podejście do żarcia mają
@Piwerolo: Jak juz antrykot to troszke mniej % szpondera...chyba,ze lubisz bardziej tresciwe burgery. Jest tysiace blendow...ale mysle,ze antrykot +kark i ciut szpondera to jest to.
U nas slabo dostępne narazie. @Browin coś tam spezedaje.
Zawolaj jutro to Ci wyśle autorski
(。◕‿‿◕。)
Oni tam całe fora mają odnośnie ich. Jak religia. Im starsza tym lepsza. Takie po 50-60 lat są bardzo drogie. Pełno tutoriali jak je odnawiać. O książkach nie wspomnę.
Robi się na nich wszystko. Od stejkow, przez burgery itd..