Jest jakiś wygodny #systemyoperacyjne #bsd co by wykrył sprzęt i nie maił problemu z nvidia optimus? Albo przynajmniej który jest taki najprzyjaźniejszy dla początkujących, a z w miarę nowymi programami i sterami? Tylko z takimi środowiskami mnie interesuje: xfce, mate, cinnamon I żeby klawisze laptopa obsługiwało jak podjaśnienie ekranu, podgłaszanie itp. najlepiej Albo ewentualnie jakieś skróty klawiszowe. chociaż #freebsd #unix
@Linux_Zamiast_Windows: FuryBSD - XFCE, GhostBSD - mate, FreiBSD - xfce,mate,cinnamon. Tu masz coś na optimusa https://github.com/pouya-eghbali/freebsd-nvidia-optimus jak nie Działa to nie traciłbym na to czasu. Wiem, że do xfce4 trzeba było doinstalowywać pluginy od głośności etc. Największe wsparcie dostaniesz na FreiBSD. A i proszę cie zmień ten nick bo wychodzi żałośnie XD
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Albo przynajmniej który jest taki najprzyjaźniejszy dla początkujących, a z w miarę nowymi programami i sterami?
Tylko z takimi środowiskami mnie interesuje: xfce, mate, cinnamon
I żeby klawisze laptopa obsługiwało jak podjaśnienie ekranu, podgłaszanie itp. najlepiej Albo ewentualnie jakieś skróty klawiszowe. chociaż
#freebsd #unix